Az új ügyeleti rendszer bevezetése miatt változik a János kórház Gyermektraumatológiai és gyermeksebészeti ügyeleti rendje is. Az intézmény közzétette, hogy sürgős esetekben mikor, hová kell vinni a kis betegeket.

Változik az új ügyeleti rend

Az Országos Mentőszolgálat által kiadott új ügyeleti rend szerint megváltozik a Gyermektraumatológiai és Gyermeksebészeti ügyeleti beosztás szeptember 1-től – írja az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Facebook oldalán. Az új ügyeleti rendről itt írtuk.

Így alakul az ügyeleti rend

Az osztály új ügyeleti rendben fog működni: a gyermektraumatológiai eseteket kedden, pénteken és vasárnap látják el felvételes ügyeletben az Észak-budapesti régióban, míg a Gyermeksebészet esetében kedden és vasárnap Észak- és Dél-Budapest, valamint a Közép-magyarországi régió betegeit fogadják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mindenkori ügyeletes osztályok

A többi hétköznapon ügyeleti időben (16 órától reggel 8 óráig) valamint szombaton egész nap nincs járóbeteg ellátás az osztályon, így az illetékes ügyeletes osztályt tudják a kis betegekkel felkeresni. A mindenkori ügyeletes osztályról itt tudsz tájékozódni:  http://surgossegi.info

Forrás: Facebook

Járóbeteg ambulancia

A János kórház ambulancián a járóbeteg ellátás minden hétköznap reggel 9 órától 18 óráig zavartalanul üzemel, de ezután az ügyeletes osztályt kell felkeresniük. Nem felvételes napon műtéti ellátást igénylő betegeket az ügyeletes osztályra irányítják át.

Szakrendelő

A kórház közleménye szerint a Kútvölgyi szakrendelő a megszokott módon előzetes bejelentkezés és előjegyzés alapján üzemel hétköznapokon 9-től 19 óráig.

Mikor menjünk orvoshoz?

„A szülők állandó kérdése, hogy mikor forduljanak orvoshoz gyermekükkel? Kollégáink videós ismertetőiből megbízható, hiteles forrásból származó információkkal segítünk olyan tudás birtokába jutni, ami alapján felelősen tudnak dönteni. Baleset és sebészet témakörben informatív videóink segítenek a bizonytalan helyzetek mérlegelésében” – zárja Facebook bejegyzését a János kórház vezetősége.

Így alakul az új ügyeleti rend

Az új ügyeleti rendnek az a lényege, hogy a munkaidőn kívül érkező hívások a mentőszolgálat központi diszpécserszolgálatra érkeznek be. Az azonnali segítségre szorulókért mentőt küldenek, a járóképes betegeket pedig egy ügyeleti pontra irányítják.

Sürgősségi pontok

Minden járásközpontban lesz egy orvos, és ezeken kívül sürgősségi pontokat alakítanak ki, ahol mentőtisztek vagy ápolók tudják fogadni azokat, akik segítségre szorulnak.

Triázsolás

Az új ügyeleti rendszer legfontosabb rendező elve a triázsolás, mely során a beteg tüneteit osztályozzák, és az általános állapota, a kórelőzménye, valamint a betegségének a rizikóbesorolása alapkán választják ki a számára megfelelő ellátóhelyet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: