Az utóbbi egy hétben már több autót is megrongáltak Soroksár-Újtelepen. Úgy tűnik, csupán szórakozásból teszik tönkre az autókat Budapest egyik külső kerületében. A rendőrség már tud az esetről, a lakók viszont egyelőre tehetetlenek.

Betört a szélvédő

Kellemetlen meglepetés ért a napokban egy csaknem nyolcvan éves, de még mindig aktívan vezető hölgyet Soroksáron: amikor indulás előtt jó szokásához híven ellenőrizte autóját, azzal szembesült, hogy betörték a szélvédőjét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs haragosa

„Nagyon megijedtem, először azt hittem, hogy belőtték, teljesen úgy nézett ki, mintha valaki rálőtt volna az autómra” – mondta megdöbbenten, majd hozzátette: nem tud róla, hogy lenne haragosa, aki ilyet tenne és nem érti, hogy bárki egyáltalán miért rongálja meg más tulajdonát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sokba kerül a javítás

Az idős asszonynak rengeteg pénzbe kerül kicseréltetni a régi autóján a szélvédőt, de bízik abban, hogy a rendőrség a nyomára bukkan majd az elkövetőknek, hiszen közel a parkolóhelyéhez van egy térfigyelő kamera is.

Folyamatban a feljelentés

A rendőrség a Metropol megkeresésére azt válaszolta, hogy a feljelentést még nem érkeztették. Ennek az lehet az oka, hogy a feljelentést előző nap délután, online tette meg az idős hölgy.

Nem ez volt az első eset

A kerületi Facebook-csoportban már korábban megosztották azt is, hogy valaki autókat karcol meg kulcsokkal, ezzel is jelentős kárt okozva a tulajdonosoknak.

Felbukkant a „karistoló fantom”

„Az Újtelepi „karistoló fantom” ismét felbukkant. Műveleti területe Dinnyehegyi út 24-26 környéke. Az „illető” figyelmét bizonyára elkerülte, hogy az utcai parkoló KÖZTERÜLET, bárki használhatja. Az anyagi kár jelentős”– írta annak az autónak a tulajdonosa, aki szintén pórul járt. A leírt lakcím rendkívül közel található a most megsérült autó parkolóhelyéhez, csupán pár házra találhatóak egymástól, vagyis elképzelhető, hogy összefüggés van az esetek között.

Nem várt vendégek a 15. kerületben

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy valaki megpróbált bejutni egy hölgy Sárfű utcai lakásába. „Nem tudom, hogy ki tapasztalta és ki nem, csak szeretném jelezni, hogy mindenki figyeljen, zárja bejárati ajtót és a rácsot (ha van)! Most már többszöri alkalommal észleltük, hogy valaki rányit a kilincsre a bejárati ajtónkon, eddig csak éjszaka, de most már napközben is!” – írta a nő. A poszt közzététele után kiderült: Újpalotán, Angyalföldön és Rákospalotán is történt hasonló eset. 

Hasonló eset a Nádastó parkban is

Márk a Nádastó parkban lakik és azt írta: szerdán este a szomszédjához próbált bejutni egy idegen, ám csak az ő és a többi szomszédja összefogásán múlott, hogy ez végül nem történt meg. „Mindenkinek, akinek bármilyen hozzátartozója Újpalotán lakik: sajnos a betörő a mi lépcsőházunkat sem kímélte ma este próbált bejutni az egyik szomszéd lakásába este 9-kor” – írta posztjában a férfi.

Nyomoznak

A kerületi rendőrkapitányságon az elmúlt két hétben három esetben tettek feljelentés besurranásos lopás elkövetése miatt, amelyek azonban a kerület másik részét érintették. A rendőrkapitányság mindhárom esetben nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, az elkövető felkutatása folyamatban van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció