„Nem jobboldal és baloldal, hanem alapvető emberi értékek között kell majd választanunk” – mondja Alföldi Róbert abban a videóban, amelyet a közösségi médiában tett közzé. Az ukrán háborús helyzetet hozta példaként.

A háború pontosan megmutatja, mi az áprilisi választás tétje

„Szerintem olyan sincs, hogy elitélek valamit, közben üzletelek vele, de közben hagyja, hogy a közszolgálati televízióban, aminek az lenne a dolga, hogy objektíven tájékoztasson bennünket, ott a legdurvább orosz propagandát nyomják.” – ezt mondja Alföldi Róbert abban a videóban, amelyet a közösségi felületén osztott meg.

Demokrácia vagy diktatúra

„Szerintem aközött kell majd választanunk, hogy a világnak azon részéhez szeretnénk tartozni, amelyik tárgyalással vagy megértéssel vagy odafigyeléssel próbálja kezelni a konfliktusait, vagy próbálja a demokráciát valóban komolyan gondolni (…), vagy a világnak azon feléhez szeretnénk tartozni, ahol csupa furcsa pszichével rendelkező diktatórikus vezetők vannak.” – idézi a Telex a rendezőt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem jobboldal vagy baloldal

A ne ölj nem oldal kérdése, tárgyaláson kell kezelni a konfliktusokat – mondja Alföldi Róbert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ukrajna felől jött egy drón, Zágrábnál zuhant le

Magyarország légterébe lépésétől végig nyomon követte és ellenőrzés alatt tartotta a magyar légtérvédelem a Zágrábban lezuhant drónt – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A magyarok látták

A Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata csütörtök éjszaka észlelt egy repülő tárgyat a magyar légtérben, amely a radarképernyőn időnként feltűnt. A repülő eszköz, mint később beigazolódott, egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaznak. Ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett.

Nagy sebességgel jött

A nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékelték. Magyarország légterébe Románia felől, Csengernél lépett be.

Volt még egy hasonló

Az éjszakaihoz hasonló esemény pénteken, a déli órákban is történt Magyarország légterében, akkor az észak-keleti országrészben. Tekintettel az előzményekre, a készültségi szolgálatban lévő Gripenek ellenőrizték az érintett légteret, azonban semmiféle légi járművet nem találtak ott – közölték.

Félő a provokáció

Az MTI a tárcától úgy értesült, a HM provokációtól tart: nem akarja, hogy valamilyen indokolatlan intézkedés miatt Magyarország belekeveredjen a háborúba. Ezért először ellenőriznek és csak indokolt esetben intézkednek, akkor, ha a jármű képes fegyver szállítására.

Így indul egy ilyen szerkezet

Orosz vagy ukrán?

Az Infostart azt írja, hogy a Tu-141 Sztrizs felderítődrón – hírek szerint – egyedül az ukrán haderő használja. Valószínűleg kifogyott az üzemanyaga.

A fotó forrása: Alföldi Róbert, YouTube.