Az Uszoki Utcai Kórházban sem lehet szülni, erről az intézmény a közösségi oldalon tájékoztatta a várandósokat.

Szünetel az ellátás

A bejegyzés tanúsága szerint 2022. június 16-án 10:00 órától 2022. június 20-án 08:00 óráig az Uzsoki Utcai Kórház helyett más kórházakban történik a szülészeti ellátás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk, melyek ezek az intézmények:

  • Magyar Honvédség Egészségügyi Központ,
  • Pest Megyei Flór Ferenc Kórház,
  • Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet,
  • Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézet

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elnézést kérnek

Továbbá azt írják, kérdés esetén a kórház szülészeti osztályával lehet felvenni a kapcsolatot, valamint elnézést kérnek a kellemetlenségért.

Itt a teljes poszt:

Kedves Várandósok!Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. június 16-án 10:00 órától 2022. június 20-án 08:00 óráig az Uzsoki…

Posted by Uzsoki Utcai Kórház on Thursday, June 16, 2022

Mohácson sem lehet szülni

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el a várandósokat a mohácsi kórház helyett. Az intézmény a honlapján azt írta: A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem. 

Alacsony szülésszám

Úgy tudni a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson. Ha valaki akut, szüléssel, várandóssággal kapcsolatos problémával érkezik a jövőben Mohácsra, ellátják sürgősséggel, de amint felmerül a szülés lehetősége, átviszik Pécsre. Pécs egyébként 46,6 kilométerre van Mohácstól, ez autóval kb. 35 perces utat jelent.

Nem ez az első eset

Egyébként nem most fordul elő először, hogy a mohácsi szülészet nem működik, ugyanis idén februárban kb. két-három hétig tartó felvételi zárlatot rendeltek el a szülészeten arra hivatkozva, hogy túl sok kórházi dolgozó esett ki a munkából koronavírus-fertőzés miatt.

Szolnokon is gond van

Szintén itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán írtunk róla, hogy a már nem fogadnak szülésre anyukákat” a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szülészetén, az intézmény orvos- és ápolóhiányra hivatkozik. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Uzsoki Utcai Kórház – Forrás: Google Maps