A népszerű humoristának már egészen fiatalon meg kellett küzdenie a rémisztő pánikbetegségével, és azóta bebizonyította, hogy az öngyógyítással és a meditációval képes arra, hogy látványos eredményeket érjen el. Betegsége leküzdéséről a Facebook-oldalán vallott Laár, aki most a sorstársainak is üzent.

Meg volt rá a hajlama

Laár András a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy mániás-depressziós hajlammal született, amely vegetatív neurotikus tünetekkel párosult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Megszenvedte a betegségét

A L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító tagja a pánikbetegségéről és annak kezeléséről osztotta meg a személyes tapasztalatait. Mint kiderült, Laár Andrásnak az elméje miatt felborult a vegetatív idegrendszere, ami abban nyilvánult meg, hogy például légzési vagy szívritmus zavarai voltak – szúrta ki a Bors.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Úgy érezte, meg fog halni

“Emlékszem, volt, hogy egy beszélgetés közepén fel kellett állnom, hogy kimenjek a mosdóba arcot mosni, lenyugodni, mert az volt az érzésem, menten meghalok, megáll a szívverésem. Ma erre azt mondják, hogy pánikbetegség” – írta bejegyzésében a humorista.

A zene mentette meg

Laár András azt is felidézte, amikor 14 éves korában először vett a kezébe gitárt, és rájött, hogy a zene gyógyító hatással van rá. “Ha nem zenélnék, már biztosan elpatkoltam volna” – írta.

Meditációval kezelte magát

1985-től rendszeresen, naponta átlagosan másfél órát gyakorolta a légzésfigyeléses meditációt, aminek köszönhetően a neurotikus tünetei szép lassan teljesen elmúltak. Mivel a humorista azóta is gyakorol, ezért a tünetei azóta sem tértek vissza.

Kuncze Gábor a koronavírust élte túl

Mint korábban megírtuk, nyolc hétig volt kórházban, három hétig volt intenzív osztályon, a tüdejének pedig 80 százaléka leállt, mégsem került lélegeztetőgépre, és még a koronavírusból is felgyógyult a volt belügyminiszter. Kuncze azt mondta, a jó és sportos fizikumának köszönheti, hogy túlélte a betegséget.

Intenzívre került

Kuncze Gábornál olyan súlyosak voltak a covid-tünetek, hogy az intenzív osztályra került, és a betegsége legdurvább szakaszában a tüdejének 80 százaléka nem működött. Ezután felmerült, hogy lélegeztetőgépre helyezik, de végül erre nem volt szükség a felgyógyulásához.

Sportos életvitele segíthetett

A korábbi belügyminiszternek nem volt semmilyen alapbetegsége, sőt rendszeresen járt sportolni. Kívülállók szerint ennek is köszönhette Kuncze, hogy felépült a koronavírusból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Íme Laár András teljes bejegyzése

Kiemelt kép: Laár András – Forrás: Facebook