Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott 2024. május 25-én első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában Azahriah. A jegyértékesítés kedden 10 óra 10 perckor kezdődött és hamar kiderült, hatalmas az érdeklődés, ha valaki jegyhez akart jutni gyakorlatilag órákig kellett a virtuális sorban állnia. A jegyek rekordidő alatt elfogytak, ezért hamar jött a bejelentés, lesz második koncert is 26-án. Most pedig a nevetségesen fiatal zenész meghúzta a váratlant: harmadszor is megtölti a 60 ezer fős Puskást.

Lesz harmadik koncert

Erről maga Azahriah számolt be az Instagram oldalán, posztjában csak annyit írt: „Közel a dupla telt ház. Harmadik nap 05.24. Jegyek keddtől” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durva roham

Érdekesség egyébként, hogy a második koncertnél még durvább volt a jegyvásárlási roham, erről  Tóth Gergely, az Azahriah-t képviselő Supermanagement vezetője beszélt a Telexnek péntek délután. Ő akkor még arról beszélt, hogy a triplázásnak nagyon kicsi az esélye, még akkor is, ha a második koncert teltházas lesz.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Győzött a népakarat

Nos, pár órával ezelőtt azonban kiderült, hogy hiába volt kicsi az esély, győzött a népakarat, ugyanis Azi május 24-én is koncertezik majd a Puskásban, valószínűleg teltház mellett. Szóval a három dátum: 2024. május 24. (erre lehet keddtől jegyet venni), 25. és 26.

Első magyarként

Azahriah első magyar előadóként ad önálló koncertet a budapesti Puskás Arénában, őt majd a Halott Pénz zenekar követi, akik június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat.

G.w.M is megszólalt

Azi tripla koncertjéről a rajongók G.w.M-et is megkérdezték, feltehetően azért, mert köztudott, hogy a két előadó között éles ellentét feszül. Kulcsár Edina férje aztán a kérdésre 24 órán át elérhető Insta-sztoriban reagált, mint írta a fiatal énekessel a problémáikat már rendezték, a triplához pedig gratulál. „Brutális! Olyan dolgot tett le, amit még senki soha! – írta bejegyzésében G.w.M.

A legnépszerűbb hazai előadó

Napjainkban Azahriah a legnépszerűbb magyar előadó: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót; Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a DESH-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor.

Sikertörténet

Először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig emlékezetes, telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Ennek a folyamatnak a következő lépése a Puskás Aréna, mint koncerthelyszín – írják közleményükben a szervezők.

Európai turnéra indul

A közlemény szerint Azahriah addig új dalokon dolgozik, 2023 novemberében pedig tíz állomásos európai turnéra indul, melyek nagy része már most telt házas.

Ki az az Azahriah?

Baukó Attilának hívják, az Azahriah mellett a Paul Street művésznevet is használja. A videómegosztón először a Paul Street YouTube-csatorna Rejtélyek nyomdokában című sorozatával vált ismertté, amiben elsősorban ijesztő, rejtélyes témákról készített videókat. Gyermekkora óta gitározik, dalszövegírással és hangkeveréssel 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni. Dalait 2019-ben kezdte publikálni Azahriah művésznéven – írja róla a Wikipédia.

Csintalan palacsinta

2022-ben írtunk arról, hogy Azahriah félrelépett az egyik koncertje után. Az énekes a Szolnoki Palacsintafesztiválon lépett fel a zenekarával, majd pikáns fejlemények következtek. Készült egy rejtett kamerás felvétel, amelyen Azahriah a színpad mögött az egyik rajongójával pajzánkodik. A gond csak az, hogy az énekesnek volt barátnője.

Nem kertelt

Azariah őszintén elmondta a közösségi médiában, mi történt. „A tegnapi nap folyamán feljöttem a színpadra, lementünk, ittuk folyamatosan, és ünnepeltük ugye, hogy kint van az album.  Aztán még kettő lány is bejött, levarrtak meg ilyenek, és akkor elvittem egyet a toitoi vécé mögé. Szerintem ez nekem alapvetően nem nagy gond, ezzel nekem nincsen problémám. A videó se érdekel annyira” – mondta akkor az Instagramon a zenész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Azahriah – Forrás: RTL Klub