A Cserhalmi György, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész 2020 tavaszán jelentette be, hogy daganatos beteg. Életmentő műtéten esett át: eltávolították epehólyagját, patkóbelét és a hasnyálmirigyének egy részét is. A betegségből szerencsésen felgyógyult, és ma már jól érzi magát.

Kórházi ágyra cserélte a színpadot

„Én voltam elfoglalt, de nem a munka kötött le, hanem különböző kórházi ágyak. Köszönöm szépen, rendben vagyok, alakulok” – mondta a napokban a Retro Rádióban. Cserhalmi György állapota ugyan javult, még most is bottal közlekedik, amitől most már nehezen válna meg. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Hozzá nőt a mankó

„Ez egy lelki mankó, tényleg az. Mindenki mondja, a gyógytornász is, én már művészi tornának hívom, hogy már lassan el kéne felejteni. De valahogy ez a bot hozzám nőtt, mint egy útitárs. Nem tudom, szabad-e ilyet mondani, de legalább az kemény. Öt-hatéves koromban a negyvenévesekre is azt mondtam, hogy hú de vén trottyos bácsi… én abszolút az vagyok! Én teljes mértékben öreg trottyos vagyok”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

4 éve betegedett meg

A Nemzet Színésze 4 évvel ezelőtt állt ki a nyilvánosság elé, és elmondta, hogy hasnyálmirigyrákja van, amit szerencsére az orvosok időben észrevettek, és kezeltek. 

„Ember feletti érzés”

„Ember feletti érzés volt. Azért kijönni egy hasnyálmirigyrákból, az nem akármi. Elkapták időben, megműtöttek, baromi nagy szerencsém” – mondta a színész.

Lemondott az alkoholról

Cserhalmi György azóta felépült, az alkoholról, fűszeres ételekről le kellett mondania. Bár a jó magyaros ételek, például a pacal hiányzik neki, a szeszről le tudott mondani. „Mintha sosem ittam volna, pedig anyám szerint már 16 éves koromban, 80 ezer pohárral vezettem a nemzedékem előtt… De ez úgy eltörlődött”.

Kékkúton él

Betegsége után életvitelszerűen a Veszprém vármegyei Kékkúton él. Budapesthez már csak a színházi munkája köti, amiből már egyre kevesebbet vállal.  ”Megijeszt, ha meg kell tanulnom tíz oldalt. Nem biztos, hogy már meg tudom tanulni”.

Nem szeretne visszavonulni

Cserhalmi György arról is beszélt, hogy a hosszas forgatási napokhoz sincs már türelme, de teljesen visszavonulni még nem szeretne. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: