Kollégái találtak rá az egykori sportolóra. Édesapja azt mondta, minden nap kimegy hozzá a temetőbe. Noha nem tudja, miért döntött így, azonban nem anyagi okokat sejt a háttérben.

Csak a foci

Mikinek a foci volt a mindene – emlékezett vissza fia haláláról idősebb Lendvai Miklós. Mint mi is megírtuk, február végén tragikus hirtelenséggel, 47 éves korában meghalt a korábbi magyar válogatott labdarúgó, Lendvai Miklós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyre riasztóbb jeleket láttak a szülők

Később aztán kiderült, hogy a sportoló öngyilkos lett. Most édesapja a Sportalnak mondta el részletesen, hogy mi történt azokban a tragikus másodpercekben. Amikor befejezte a labdarúgást, azt gondoltam, majd a civil életben is megtalálja a a helyét. S talán így is volt jó ideig, ám az utóbbi időben egyre riasztóbb jeleket láttunk rajta – magyarázta,

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azt mondta, mindent megold

Mint mondta, feszült volt és ideges. „Kérdeztük tőle, mi a baj, Miklós? De ő csak azt felelte mindig, megoldom a problémákat, ne aggódjatok” – hangzott válasza. Édesapja elmondása szerint rengeteget dolgozott apósa és felesége vállalkozásában. Hajtott, mint annak idején a pályán.

Hiába várták

Minden reggel felhívta az anyját telefonon, s mondta neki, anyu, főzd a kávét, ott leszek mindjárt. S jött, mert jó gyerek volt, aztán futott, szaladt tovább, bele a zűrzavaros világba. De azon az átkozott reggelen hiába vártuk – fogalmazott édesapja.

Érezték, hogy valami rettenetes dolog történt

Lendvai Miklós édesapjának hangja itt elcsuklott és zokogás tört ki belőle. Vártuk, hogy megint telefonál, és majd itt kávézik, de nem jött. Furcsa az ember lelke, valahogy rögtön rossz érzés fogott el. Mintha éreztem volna, hogy valami történt – idézte fel a rettenetes pillanatokat.

Sokat telefonáltak, de nem érték el

Azonnal felhívta kollégáit, akik semmit sem tudtak Mikiről. Mint mondta, hiába volt a vállakozás vezetője, ugyanúgy melózott, kétkezi munkát végzett, betonozott, téglát pakolt, mint a többiek. Soha nem játszotta a nagymenőt. A sokadik telefonálás után végül abban maradtak, hogy elmennek a munkahelyére.

Kollégái találták meg

Mondtam az asszonynak, muszáj odamennünk, hogy lássuk őt, megnyugodjunk, hogy minden rendben van. Mire odaértünk, mentő és rendőrautó állt ott. A kollégái találtak rá Miklósra. A fiam felakasztotta magát – mondta el.

Elköszönhettek tőle

„Még el tudtunk köszönni tőle. Megpusziltam, megsimogattam a fejét, jéghideg volt. A feleségem szorongatta a kezét, s azt kiabálta: kelj fel, Miki, kelj fel!” – elevenítette fel a szívszorító perceket. Édesapja jelezte, sokan találgatnak a miértekről, ő maga azonban nem szeretne ebbe belemenni.

Elbúcsúzott gyerekeitől

Úgy vélte, nem anyagi természetű indokok miatt dobta el magától az életét, hanem lelki okok miatt. A halál előtti estén háromnegyed 11-kor odament a kisgyerekeihez, s azt mondta nekik, vigyázzatok magatokra, és vigyázzatok egymásra – vagy is ahhoz is volt ereje, hogy elbúcsúzzon gyerekeitől.

Bár csak jobban tudtunk volna rá vigyázni

Minden nap kimegyünk hozzá a temetőbe, ha esik, ha fúj. Állunk ott a feleségemmel némán, egymásba kapaszkodva. Mindig van ott friss virág és ZTE-sál. A lányunk, aki Ausztriában dolgozik, most itthon van, és vigyáz ránk. De bárcsak mi tudtunk volna jobban vigyázni a fiunkra – zárta gondolatait Lendvai Miklós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk forrása: Youtube.)