Magyarországon is elérhető már a BMW legújabb elektromos böszméje, az X5-ös és X7-es között elhelyezkedő BMW iX M60 jelzésű elektromos terepjáró. Brutális, amit tud: 610 lóerővel pár másodperc alatt eléri a 100 km/h-ás sebességet, miközben 350-400 kilométert lehet vele menni egy töltéssel. A technikai adatoknál csak az ára brutálisabb. A budai agglomerációban próbálták ki a monstrumot. A tesztről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Nagy dög

„Azt a rohadt élet, mekkorát lép ez a nagy dög!” – kiáltja gyorsulás közben Horváth András az elektromos autók ismert magyar tesztelője, aki a Youtube-on próbálgatja ki egymás után az elektromos autókat. Most a BMW iX M60 elektromos városi terepjárót próbálta ki és nem nagyon bírt magával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vadászrepülő szabadul el

A böszme járgánnyal azt is meg lehet csinálni, hogy padlóig nyomjuk a gázt és a féket, ettől teljesen felpörög a motor. A fék kiengedésekor valóságos vadászrepülő szabadul el alattunk. Pár másodperc alatt eléri a 2 és fél tonnás monstrum a 100 km/h-ás sebességet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rácsodálkoznak a BMW-re

Horváth András a videóban elmondta, hogy hat napja használja a tesztautót és az a tapasztalata, hogy mindenhol megnézik, a legtöbb autósnak furcsa a formája, vagy egyszerűen csak rácsodálkoznak az eddig sosem látott BMW-re.

Pocsék budai utak

A luxus terepjárót a budai agglomerációban tesztelte András, mint fogalmazott, a pocsék utak miatt ment arra, hogy kipróbálja a kocsi rugózását, futóműveit. A videó alapján úgy tűnik, hogy a méregdrága verdának meg sem kottyannak a kátyús, rossz minőségű utak, a lengéscsillapítók teljesen kisimítják az utat.

Arra ment, ahol az M100-as épült volna

A Zsámbék-Perbál-Gyermely környéki utak valóban nem túl jó minőségűek, igaz Gyermelynél nemrég megcsinálták az utat, mert már annyira rossz volt. Errefelé épült volna meg az M100-as gyorsforgalmi út, amely összekötné az M1-es autópályát Esztergommal és az M0-ás északi szakaszával a Megyeri híd irányába.

Kukázták az M100-as utat

Az M100-as útnak sokan örültek, különösen Zsámbék, Tök, Perbál lakói, hiszen a településeken átdübörgő kamionforgalomtól több helyen már repednek a házak. Nemrég írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az építési és beruházási miniszter, Lázár János – ahogy ő fogalmazott – kukába dobta az út terveit, mostanában nem fog megépülni, az országos spórolás áldozata lett.

Nem lepődtek meg Zsámbékon

Zsámbék az autósok egyik Mekkája az agglomerációban. Itt van ugyanis a Driving Camp elnevezésű autós tesztpálya, ezért a településen rengeteg új autót, Teslát, Mercedest, BMW-t látni, vélhetően Horváth András BMW-je nem is nagyon volt errefelé feltűnő.

560 helyett, 300 km

A BMW új brutálautóját bemutató videóból az is kiderül, hogy normál vezetési stílussal, nagyjából 350-400 kilométert lehet vele megtenni. Hiába írnak a gyári prospektusban 560 km-es hatótávról, ezt nem tudta hozni a magyar tesztpilóta.

Brutális az ára

Az autó brutális számai: gyorsulás, nyomaték mellett az ára a legbrutálisabb. Akinek nincs 50 milliója, annak nem is érdemes arról álmodoznia, hogy majd a garázsában áll egy ilyen – és ez csak az alapár, vagyis könnyen egy közepes budai lakás árát kell kifizetni a BMW szalon kasszájánál, ha birtokolni szeretnénk egy ilyen autót. Nagy kérdés szükség van-e ilyen autóra. Horváth András a videójában erre is őszinte választ ad. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt BMW iX M60 tesztje

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból