Egy veszélyesen előző autó okozott balesetet még hétfőn Üllő közelében. Miatta két autó futott egymásba, a fekete autóban ülő férfi azonban elhajtott. Nem kellett volna, így is elkapták.

Veszélyes előzés

Április 4-én délután az Üllő és Ócsa közötti szakaszon kezdte előzni egy kocsisort egy férfi. A rosszul felmért manővert csak úgy tudta befejezni, hogy a szemből szabályosan érkező kisteherautó vezetője félrerántotta a kormányt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vétlen autósok ütköztek

A jármű ezek után keresztbe fordult és egy másik autónak csapódott, a szabálytalanul előző sofőr pedig a két sérült jármű között, kövér gázt adva tovább hajtott – írja a rendőrség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elsuhant

A vétkes autóst láthatóan nem érdekelte, hogy megsérült-e valaki pedig csak a szerencsén múlott, hogy az ütközés résztvevői közül senki sem sérült meg.

Foglalkozási ártalom

Az elszáguldó autóról a színén és a típusán kívül először nem állt más adat rendelkezésre, ám a kocsisorban a baleset miatt megállni kényszerült egyik sofőr a rendszám betűit meg tudta figyelni, ahogy magyarázta, ez nála foglalkozási ártalom, mert egy szervizben dolgozik.

Szigethalmig mentek érte

A szín, a típus és a rendszám első három karaktere elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a rendőrök azonosítsák, majd szigethalmi otthonából előállítsák az 56 éves férfit.

Porolt az kisteherautó

Kihallgatásán elismerte felelősségét, bár úgy fogalmazott: „láttam, hogy a kisteherautó porol, de azt hittem, vissza tudott jönni az úttestre”. Állítása szerint nem hallott csattanást és a visszapillantóba se nézett bele.

Az érintett útszakasz

A rendőrség felvétele.

Cserbenhagyás

A dabasi rendőrök cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

Mi az a cserbenhagyás?

A lényege, hogy amennyiben a közlekedési balesetben érintett jármű vezetője nem áll meg, illetve a helyszínről eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy test épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, vétséget követ el. A meggyőződési kötelezettséget a KRESZ 58. §-a állapítja meg.

Címlapkép: a rendőrség felvétele.