Megrázó interjúban beszélt Szász Júlia a Nemzetiben történt balesetéről. A színésznő még mindig nem tud biztonsággal mozogni, még az sem biztos, hogy visszatér a színpadra. Pszichológushoz és rehabilitációra jár. A baleset még novemberben történt, Szász Júlia és színházi partnere, Horváth Lajos Ottó, akkor 4 méter magasról zuhant le előadás közben. A vizsgálat mai napig tart, a szerencsétlenségnek nincs felelőse, a sérült színészek pedig kártérítést sem kaptak.

Azt hitte, meghalt

„Az elején, amikor még nem értettem, mi történt, csak annyit érzékeltem, hogy nem tudok mozogni. Aztán azt hittem, meghaltam, de az csak a dupla adag ketamin volt, amit belém nyomtak. Nagyon durva hallucinációim voltak” – így emlékezett vissza a baleset utáni percekre Szász Júlia.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Baleset a színpadon

Amint arról többször beszámoltunk, novemberben súlyos baleset történt a Nemzeti Színházban. A Rómeó és Júlia című eladás közben a két főszereplő, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia, 4 méter magasról zuhant le a díszletről. Az előadást azonnal megszakították, rohammentő vitte a színészeket kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Most sem épültek fel

Mindkét művészt megműtötték, azóta sem tudtak visszatérni a színpadra. Mint kiderült, Horváth Lajos Ottómnak a keze sérült meg súlyosan, Szász Júlián pedig több beavatkozást is végeztek, jelenleg is súlyos mozgásproblémái vannak.

Kórházban találta magát

„Azt gondoltam közben, hogy milyen jó filmet lehetne csinálni ebből a nézőpontból, ahogy mennek a neonok a mentőkocsi ablakában, meg azok a hangok. Amikor kezdtem kitisztulni, akkor beugrott, hogy hú, basszus, ez a kórház, akkor valami nagy baj van – mondta a hvg-nek a színésznő-

A baleset utáni időszak

Szász Júlia nemrég egy Instagram-történetben osztotta meg, hogyan élte meg a balesete utáni időszakot, ami miatt sok támadást kapott, amely nagyon megviselte. „Kaptam durva, pocskondiázó kommenteket. Amúgy nem szoktam Facebook-kommenteket olvasni, de ezekbe betaggeltek. Kiraktam az Instára egy telefonos jegyzetemet, amit még a kórházban írtam, és ebből ki lettek ollózva részletek, amiket sokan félreértettek. Úgy jött le, mintha egy megmondóember lennék, pedig én ettől ódzkodom, meg picsogni sem volt célom. Csak nem tudtam elaludni, és megírtam ezeket az érzeteket, hangokat, szagokat a magam örömére. Sajnálom, hogy ez félrement, senkit sem akartam megbántani. Meggondolatlan voltam. Az Instát kicsit a magam szórakoztatására csinálom, nincs kommunikációm a követőimmel, az önmenedzselés nekem semmilyen szinten nem megy, és még mindig nem fogom fel, hogy nagyon sokan követnek”.

Nehezen mozog

A balesetet követően Szász Júlia mozgása még mindig korlátozott, ami az élete több részét is érinti, hiszen korábban a testmozgás egyfajta terápia is volt számára: ha például elszomorodott, hosszú, céltalan sétákra indult.

Imádott mozogni

„Előtte nagyon sokat jártam edzőterembe és jógázni… érzelemszabályozásként is használtam a mozgást, ha túltelítődtem, akkor megnyugtatott. Most nem volt ez az eszköz, és főleg az első két hónapban elég erős hangulatingadozásaim voltak. Nem tudtam hogyan levezetni azt a sok mindent, ami felgyülemlett bennem. Az életemmel kapcsolatban fogalmaztam meg tanulságokat. Hogy mit szeretnék máshogy csinálni, mi az, amiben már nem fogok megalkudni. Mi az, ami fontos” – mondta az interjúban Szász Júlia.

Pszichológushoz jár

A színésznő, három hónap után most költözött haza, mert eddig a lépcsők nagy problémát jelentettek volna neki. Amellett, hogy folyamatosan jár kórházi rehabilitációra, pszichológushoz is hetente van időpontja. „Az év eleje óta a baleset miatt járok… ez egy fókuszált terápia. Nehéz, de már érzem, hogy segít. Egy fantasztikus pszichológusra sikerült rátalálnom”.

Lemondott, majd maradt

A napokban írtunk arról, hogy mai napig egyetlen forint kártérítést sem kapott egyik sérült sem. A Nemzeti Színházban a baleset után elbontották a díszletet, emiatt nehézkesen halad a vizsgálat, amelynek még nincs eredménye. Vidnyánszky Attila, a tragédia után lemondott, majd mégis maradt a színház élén.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Rómeó és Júlia előadás a Nemzetiben – Forrás: MTI