Miért pont Alaszka címmel Badár Sándor estje lesz a Kompótban. Érdekes estet kínál a Spirit Színház és a Pinceszínház, a Vendéglátóipari Múzeumban zenés borkóstolója. Az A38 hajón Tricky, a MOMkultban Mike Stern & Bill Evans Band zenél. Tárnokon Pancsoló Pamacska várja kreatív foglalkozásra a kicsiket.

Miért pont Alaszka? – Badár Sándor önálló estje

A Kompót Dumaklubban a Corvin közben Badár Sándor önálló estje kínál önfeledt szórakozást, Miért pont Alaszka címmel.

A művészet templomai – Dali – A halhatatlanság nyomában

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó művészeti portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját – ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát – egészen 30 évvel ezelőtt, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Dali az Art Cinemában

Még több művészeti film októberben

Őszi vetítéssorozatunk következő programjai az Art+Cinemaban sok izgalmasan érdekes filmet kínálnak.

Spirit Estek: Mindenki megvan? – Angster Mária sorozata

A Spirit Színházban a történeteknek logikája van – saját történetünknek, és a sokak életét színdarabbá sűrítő történeteknek is ugyanaz a logikája. Ha megértjük az egyiket, megérthetjük a másikat is. ANGSTER MÁRIA sorozata előadásai alapján, illetve nyomán, különböző témakörök köré épül.

Pamacsoló Pamacska Tárnokon

 Kreatív foglalkozás kisgyermekeknek minden kedden Tárnokon, Heinrich Antal Házban. Festünk, gyurmázunk, mondókázunk, dalolunk, anya biztonságos közelségében és Pamacska, a macska társaságában. A közös alkotás során a gyermek közösségi élményt kap, játékosan fejlődik finommotorikája és anyanyelvi képességei – invitálják a szervezők az anyukákat és a gyerkőcöket.

Mike Stern & Bill Evans Band a MOMkultban

Mike Stern talán a bolygó legmosolygósabb gitárosa, akit a legnagyobbak hívtak zenekarukba: Miles Davis, Billy Cobham, a Brecker Brothers, Jaco Pastorius, a Steps Ahead, David Sanborn, Joe Henderson, vagy akár a Blood, Sweat & Tears.
Bill Evans szaxofonon tudja ugyanezt, és most együtt lépnek fel a MOMkultban.

Gitár és szaxofon

Tricky az A38 hajón

Tricky tizennegyedik stúdióalbuma, a 2020 őszén megjelent Fall to Pieces elképzelhetetlen fájdalmat és veszteséget dolgoz fel nyers érzelmekkel és sötéten kavargó zenei megoldásokkal. Az albumon Marta Złakowska – akit Tricky egy krakkói bárban fedezett fel – hangja központi szerepet kapott, közreműködött a Fall Please c. dalban, amely a művész elmondása szerint munkásságának legpoposabb darabja, amit valaha megjelentetett.

Zenés borkóstoló a Vendéglátóipari Múzeumban

Új élményt kínál október 19-én, kedden a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Színháztermében klasszikus zene különleges hangszerelésben, zenei ismertetővel, hozzá finom borok és hangulatos bordalok, borversek. Zenehallgatás közben Koch Csaba borait kóstolhatjuk. Előzetes jelentkezés: a [email protected] A koncert után az ismert klubhelyiségben a program szereplőivel is találkozhatunk.

Kurtizánképző a Pinceszínházban

A Pinceszínházban kedden este a Kurtizánképző provokatív, ironikus, rendkívül népszerű középkori stand up comedy. Az Ágens színházi eszköze a humor és az önreflexió.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/sandorbadar