Ahogy beszámoltunk róla, életének 59. évében elhunyt Bajkai István országgyűlési képviselő, Erzsébetváros korábbi alpolgármestere. Kollégái, barátai Facebook posztokban búcsúznak tőle.

Hazáért küzdött

„Bajkai István képviselőtársunk évek óta élt a halál közvetlen fenyegetésével szembenézve. A Fidesz alapító tagjaként, kiváló ügyvédként, alpolgármesterként és országgyűlési képviselőként bátor, a hazájáért mindig tenni kész közéleti ember volt. A halállal való szembenézését sem a saját sorsa felett érzett félelem, hanem a családja iránti gondoskodó szeretet tette rendkívül nehézzé” – így emlékezett Gulyás Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos közéleti szereplő volt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter így folytatta: „Bajkai István 35 évvel ezelőtt a Fidesz megalapításában való részvétellel, az elmúlt három és fél évtizedben pedig közéleti pályáján a szűkebb és tágabb közösségéért folytatott nemes küzdelemben érdemeket szerzett. Isten nyugosztalja itt a földön és éltesse ott, ahol csak neki áll hatalmában!”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Orbán Viktor is búcsúzik

A képviselőtől Orbán Viktor is búcsúzik. „Elment egy bajtársunk, Isten veled István” – írta a miniszterelnök a Facebook oldalán, aki egy Karmelitában készült közös képet is mellékelt a poszthoz.

Jó barátja volt Mága Zoltánnak

Mága Zoltánt személyesen rázta meg a politikus halála. „Szavakban kifejezhetetlen mély gyászunk és fájdalmunk, amit családi barátunk, legkisebb gyermekem keresztapjának halála okoz. Egy olyan jólelkű embert veszítettünk el, aki emberségből, hivatástudatból és szeretetből is élenjáró volt, aki közéleti szerepvállalásaival is midig, minden körülmények között az őszinteség és az önzetlenség példaképévé vált. Megszámlálhatatlan jótékonysági eseményen, egyéni akciókkal segítette a hátrányos helyzetben élő gyermekeket, iskolásokat” – írta.

Lánya keresztapja volt

„Régi barátságunk és családi jó kapcsolatunk megkoronázásának tekintem ma is, hogy a mos öt éves Elizabeth lányom keresztapja lett. Bajkai István nemcsak keresztkomám, hanem jó barátom is volt. Bíztunk abban és minden nap imádkoztunk, hogy betegségéből felépüljön. István halálhíre most váratlanul ért, és letaglózott” – emlékezett a zenész a Facebookon.

Nem tudja, hogy mondja el a gyerekeinek

„Nem találom a szavakat, amellyel vígaszt nyújthatnék feleségének, Apolkának, kislányának Kincsőnek. Nem tudom hogyan mondjam el gyermekemnek, hogy a keresztapja már az Angyalok között van. Könnyekkel küszködve mondok köszönetet minden együtt töltött pillanatért, a sok jóságért, amit kaphattam tőle, és emlékeimben örökké megőrzöm. Isten veled drága keresztkomám, barátom, nyugodj békében!” – olvasható Mága Zoltán bejegyzésében.

Imacsoport is búcsúzik

A parlamenti imacsoport és alapítványa búcsúzik az 59 éves korában elhunyt Bajkai István fideszes országgyűlési képviselőtől. Vejkey Imre kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, az imacsoport vezetője az MTI-nek vasárnap elmondta, Bajkai István az imacsoport rendszeres résztvevője volt.

Imádkoznak érte

A képviselő az alapítvány emeritus elnökének, Bakondi Györgynek a részvétét is tolmácsolva kiemelte: köszönik Bajkai Istvánnak az együtt töltött imákat. „Most mi imádkozunk érted” – fogalmazott. Bajkai István életében nehéz kereszteket vitt, de mindig mondta, hogy a keresztek a zenében is felemelnek – idézte fel. „Emeljenek fel ezek a keresztek az Úrhoz, imával és szeretettel búcsúzunk, nyugodj békében” – zárta szavait Vejkey Imre.

Sosem feledik

A tragikus hírt Kocsis Máté közölte a Facebookon: „Bajtárs hunyt el. Régi, jó bajtárs, olyan, aki hosszú betegsége alatt is a munkájának élt. Sosem feledünk, Pista.Isten nyugosztaljon!”

Példakép

„Élmény volt vele beszélgetni. Műveltsége, szerénysége, hite példa lehet mindannyiunk számára! Őszinte részvétem családjának! Isten nyugosztaljon István!” – emlékezett Bajkai Istvánra a közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bajkai István – Forrás: YouTube/HetiTV