Amint arról beszámoltunk, ketten meghaltak, hárman megsérültek egy ráckevei gyümölcsösben pénteken, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben egy helyi önkormányzati képviselő is életét vesztette, a város lakóit felzaklatta a tragédia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz. 

Áramütés érte őket

A tragédia múlt pénteken történt Ráckevén. Az 51-es út mentén lévő gyümölcsösben az emberek éppen egy rázógéppel szedték a meggyet. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A magasfeszültséggel érintkezett

“Meggyet ráztak, és ezen a meggyrázó gépen van egy vasrúd, ami tartja a ponyvát, amire rázzák a meggyet. És pont a magasfeszültségű vezeték alatt emelték ezt a rudat, és belehúzták a magasfeszültségű vezetékbe” – mondta a képviselő egyik barátja a Tényeknek. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A sofőr is meghalt 

A politikus azonnal összeesett. Ekkor ordítottak a kollégájának, aki a sofőrülésben ült, hogy álljon meg, mert baj van. “Balázska rögtön a helyszínen tragikus halált szenvedett. A kollégája ült a vezetőfülkében, a munkatársai mondták neki, hogy történt valami a Balázzsal, nem hallotta, rányitott az ajtóra, őt így érte a végzetes áramütés, és még másik két kollégájuk volt a gépen” – részletezte a meghalt képviselő barátja.

Két súlyos sérült

A balesetben a két áldozaton kívül egy férfi és egy nő is súlyosan megsérült, őket kórházba szállították. Az ötödik férfi a gumipapucsának köszönheti az életét, ő könnyebb sérülést szenvedett. A két életveszélyes sérültet kórházba szállították, jelenleg is nagyon súlyos állapotban vannak. A helyiek imádkoznak értük. 

Vizsgálat indult 

A rendőrök vizsgálják, hibázott-e valaki a tragédia kapcsán.Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen a hatóság.

Fideszes képviselő volt 

Bécsi Balázs még 2020-ban került be a ráckevei képviselőtestületben. A helyiek szerették, dolgos, szorgalmas embernek ismerték. “Két csodálatos ember és családapa ment el, akik nagyon sokat dolgoztak és tettek. A családjuknak éltek, nagyon dolgos emberek voltak. Mindenki összetört a hír hallatán, mindkettőjüket nagyon szerették” – emlékezett vissza egy helyi férfi a két áldozatra. 

Búcsúzik Szebeni István

„Nem tudom, hogyan kezdjem. Halálod rendkívül lesújtott. Haraggal, kiabálva váltunk el pár hónapja. Bár visszaforgathatnám az idő kerekét, hogy beszéljük meg, fogjunk kezet. Gyönyörű kislány, jó édesapja voltál. Semmi, de semmi nem értékesebb egy ember életénél. Nyugodj békében, Balázs. Tiszta szívemből kívánom, hogy jó helyen légy, és fentről vigyázd a családod. Ölellek” – írta közösségi oldalán Ráckeve fideszes polgármesterjelöltje.

Búcsúzik a feleség

A tragédia másik áldozata N. László, tőle felesége a Facebookon búcsúzott. Azt írta: a legcsodálatosabb apa és férj volt. “Sajnos nem vagy többé, nyugodj békében drága egyetlenem” – írta a gyászoló asszony.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült