A fiatalra egy közel 100 kilós konténer zuhant rá, ami miatt súlyosan megsérült. Azonnal mentőt hívtak hozzá. Perceken belül a helyszínre értek, hogy megmentsék a fiú életét. Három évvel ezelőtt, szintén egy józsefvárosi kisboltban történt hasonló baleset, akkor egy férfi meghalt.  

Konténer borult egy férfira

Mentők és rendőrök vonultak ki csütörtök reggel a 8. kerületi Márkus Emília utcában lévő Spar üzlethez. Kiderült, azért volt szükség a szakemberekre, mert baleset történt az üzletben. Az egyik fiatal, 25 év körüli férfira ráborult egy közel 100 kilogrammos konténer. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Egy tanuló a sérült

„Én azt hallottam, hogy nagyon rossz állapotban van. A fiatalt Koppánynak hívják, vele történt ez a borzalmas baleset – mondta a Spar egyik dolgozója a Borsnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Életveszélyesen megsérült

„Még tanuló, de közben itt dolgozott a Sparban. Úgy tudom, hogy a fiú reggel éppen árut pakolt egy géppel, amikor a borzalmas dolog megtörtént. Az egyik, már telepakolt konténer ráborult. Nagyon nehéz lehetett, 100 kiló biztos volt. Azonnal hívták hozzá a mentőket, akik nagyon hamar kiértek, de azt hallottam, hogy életveszélyes sérülései lettek szegénynek”.

A rendőrség is megszólalt

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t és a Spart. A BRFK azt írta, hogy az esetről érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába. „A rendőrök az adott helyszínre kimentek, adatot gyűjtöttek, értesítették a munkaügyi felügyeletet és tekintettel arra, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, eljárás nem indult” – írja a Bors.

Baleset a kisboltban

2021 decemberében, Budapesten, szintén a 8. kerületben, az egyik kisboltban, raktárként használt galériáját vélhetően túlterhelték és nem bírta el az ott tárolt árukészlet súlyát, leszakadt. Egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt pedig kórházba vittek.

Rohantak segíteni

„Épp kint dohányoztam két munka között. A fodrászüzlet, ahol dolgozom, körülbelül húsz méterre van az üzlettől, így hallottam meg az iszonyatos zajt” – mondta az eset után a szomszédban dolgozó fodrász, aki azonnal a kisbolthoz rohant. „A vállammal kellett betolnom az ajtót, mert oda szakadt le a törmelék, nagyon nehezen nyílt ki. Bekiabáltam, mindenki jól van-e, aztán láttam, hogy Józsi bácsi, a tulaj épp a pult mögött volt”.

Meghalt a családapa

A tragédiában, az éppen az üzletben tartózkodó üzletkötő meghalt. A családapa a tulajdonos személyes ismerőse volt, évek óta ő szállította az árut a Baross utcai kisboltba.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ebben a Sparban történt a baleset – Forrás: Google