Nem volt bekötve az a 71 éves asszony, aki tavaly októberben halt meg az 51-es főúton egy közlekedési balesetben. Az idős utas kirepült az autóból, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. A szakértő megállapította, hogy a baleset a gépkocsi vezetője okozta, akit ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Baleset az 51-esen

2021. október 28-án 10 óra 15 perc körül egy személygépkocsi az 51-es főúton, Dömsöd térségében közlekedett Budapest felől Baja irányába, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban lesodródott és egy út menti fának csapódott.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt az utas

Az ütközéstől a gépkocsi megpördült, a bal hátsó ülésen utazó, 71 éves asszony kirepült az autóból, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Életveszélyesen megsérült

A közlekedési baleset vizsgálata szakértők bevonásával zajlott. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a 71 éves áldozat a balesetben elszenvedett sérüléseinek – súlyos agy-, és arckoponyatörés, koponyaüreg megnyílása, végtagtörések, bal oldali sorozat bordatörés, mellüregi vérgyülem, szív bal kamrájának átszakadása, valamint májroncsolódás – következtében vesztette életét.

Nem volt becsatolva

A szakértő kitért arra is, amennyiben az utas becsatolt biztonsági övvel utazott volna, a személygépkocsiból kizuhanást a biztonsági öv megakadályozta volna, és nem keletkeztek volna a végzetes, élettel összeegyeztethetetlen sérülések.

Elvesztette uralmát

A műszaki szakértő megállapította, hogy a sofőr a pályaelhagyás után eltúlzott kormánymozdulattal akart visszatérni az útra, amelynek következtében nagyobb lett a gépkocsira ható oldalgyorsulás, ezért vesztette el uralmát a gépkocsi felett.

Vezetéstechnikai hiba

 Az útról történő lehaladás a vezető részére felróható vezetéstechnikai hiba volt, ennek következményeit képtelen volt kivédeni.

Beismerte felelősségét

P. Anitát halálos közúti baleset okozása vétségével gyanúsították meg. Beismerő vallomást tett, a felelősségét elismerte.

Vádemelési javaslat

A Ráckevei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a vizsgálatot – vádemelésre javaslatot téve – befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

“Megtartottam utolsó miséimet” – Erdő Péter bíboros felmentette Hodász Andrást a papi szolgálat alól

Kiemelt kép: ebben az autóban utazott a 71 éves idős áldozat – Forrás: police.hu