A péntek délutáni felhőszakadás miatt még ma sem működnek egyes kereszteződésekben a lámpák. Egy Lexus sofőrje nem figyelt és nem adott elsőbbséget egy Mondeónak, karambol lett a vége.

Nem működtek a lámpák

Egy Ford Mondeo kombi férfi sofőrje gyanútlanul autózott szombaton a 6. kerületi Andrássy úton az Oktogon irányában, amikor a hírhedt Izabella utcai kereszteződéshez ért, ahol a pénteki monszun miatt nem működtek a jelzőlámpák. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így szomorkodott és hűsölt a Lexus sofőrje

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nem adott elsőbbséget

Sajnos ezt a tényt az Izabella utcán a Király utca felől érkező Lexus 450 középkorú német-magyar vezetője nem vette észre és nyugodtan behajtott a kereszteződésbe, holott elsőbbséget kellett volna adnia a főútvonalon érkező járműveknek.

Elkerülhetetlen karambol

Szerencséjére az Oktogon felől senki sem haladt kifelé, ám a befelé tartó Ford pont akkor ért oda, így a karambol elkerülhetetlen volt. A Mondeo a Lexus jobb hátsó ajtajának rohant, amitől a japán autó megpördült, és egy másik Fordnak csapódott, amely a Podmaniczky utca felől várakozott az áthaladásra.

Kandelábernek ütközött

A vétlen Ford Mondeo pedig jobbra kisodródott és egy sarki kandeláber oszlopnak ütközött, amely szerencsére stabilan állva maradt, túlélte az orvtámadást.

Az öntöttvas oszlop jól bírta az ütközést

Megsérült a Lexus utasa

A hármas karambol során a Lexusban hátul utazó utas sérült meg, de ő sem szorult be, a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították. A Ford Mondeo vezetője, a Lexusban utazó házaspár és a várakozó Ford C-Max szintén középkorú házaspár utasai nem szenvedtek sérülést.

Dugó az Andrássyn

Módosított útvonalak

A 73M és 76-os trolibusz a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt módosított útvonalon közlekedett, nem érintette a Ferdinánd híd (Izabella utca) és az Andrássy út (Vörösmarty utca M) megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián