Lezárták a Szentendrei utat kifelé a Pók utcánál baleset miatt. A környező utakon is torlódásra kell készülni.

Óriási a sor

Olvasónk jelzése alapján több kilométeres a torlódás a Szentendrei úton, az Auchan után zárták le az utat. „Óriási a káosz, az Árpád hídnál van a sor vége. Konkrétan áll mindenki az Árpád hídról kifele három sávon. Annyit látunk, hogy a vasúti híd alatt áll egy kamion” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázolaj az úton

Információink szerint 200 liter gázolaj folyt el a kamionból a vasúti felüljáró alatt. Egy helyi csoportba kommentelő szerint „Aquincum irányába nem engednek senkit, a Graphisoft park felé terelnek mindenkit. Iszonyatos a dugó! Mindenki vigyázzon magára!”. Helyszíni információink szerint a zárás 21 óráig is eltrarthat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helyszíni fotó:

A buszok sem járnak

A baleset miatt a 106-os autóbusz terelve közlekedik, Göncz Árpád városközpont felé nem érinti Aquincum megállót és a Római úti lakótelep felé nem érinti a Sujtás utca megállót. A 34-es és a 134-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Kaszásdűlő, a Záhony utca, Aquincum, a Római tér és Rómaifürdő megállót Békásmegyer, Újmegyeri tér felé. A H5-ös HÉV igénybevételét ajánljuk – írja a BKK Info.

Helyszíni fotó:

Mindenszentek miatti lezárások

Ahogy írtunk róla, a 16. kerületben a Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között lezárják. Erre a sorsra jut a 18. kerületben a Reményik Sándor utca, a 19. kerületben a Temető köz, a 10. kerületben az Újhegyi út a Maglódi út és a körfogalom között. Csak mozgáskorlátozottak járműveivel lehet behajtani a 16. kerületben a Simongát utca temető előtti szakaszára.

Forgalmi változások

A 10. kerületben a Sírkert út és a Kozma utca egyirányú lesz. Ugyanígy egyirányú lesz a 22. kerületben a Debrő utca és a Víg utca, a 12. kerületben a Bürök utca, a 23. kerületben a Tartsay utca és a Temetősor, valamint a 16. kerületben a Szabadföld úttal párhuzamos parkoló.

Erre kell készülni az autósoknak

Gépkocsival nem lesz szabad megállni a temetőkhöz vezető utakon. Így lesz ez a rákoskeresztúri Új köztemetőnél a Sírkert úton valamint a Kozma utcában, a rákospalotai Zala György utcában, a pestszentlőrinci Nefelejcs utcában, a pesterzsébeti Tartsay utcában, a kispesti Darányi Ignác utcában, a Kassa utcában és a Kolozsvár utca egyes szakaszain. Ugyanez a tilalom lesz érvényben a Farkasréti temetőnél a Hegyalja út, a Németvölgyi út és az Érdi út egy szakaszán, továbbá a Márton Áron téren.

Változások a tömegközlekedést illetően

A BKK járatai október 30-a és november 3-a közötti munkanapokon iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint fognak közlekedni. November 1-jén szerdán ünnepnap lesz, így az ünnepi és munkaszüneti napi menetrend alapján járnak a tömegközlekedési eszközök. A BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli járatokkal készül a temetők könnyebb megközelítésének érdekében.

Érdemes letenni az autót a következő napokban

Aki teheti, annak érdemes a temetőket tömegközlekedési eszközökkel megközelíteni. A lezárások és várhatóan nagy forgalom miatt ugyanis nehéz lesz a temetők közvetlen közelében parkolóhelyet találni. A közösségi közlekedési eszközökkel egyszerűbb lesz mindez.

A temetők megközelítése tömegközlekedéssel

A BKK a honlapján tételesen felsorolja hogy melyik temetőt milyen tömegközlekedési eszközzel lehet megközelíteni. Az utazást érdemes előre megtervezni. Ebben nagy segítséget jelenthet a BudapestGo alkalmazás és a BKK Info weboldal.

Valós idejű információkat lehet kapni

A BKK Info – Közút oldalon elérhetők a valós idejű közúti közlekedési információk. Azok, akik a napokban Budapesten szeretnének közlekedni, ezen az oldalon interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a forgalomkorlátozásokról és fennakadásokról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Olvasói fotó