Az ideiglenes forgalomkorlátozások már október 27-én pénteken életbe lépnek, és november 3-ig érvényben is maradnak. A temetők környékén lezárásokra, megváltozott forgalmi viszonyokra kell számítani. Aki rutinból szokott közlekedni, az jól teszi, ha a szokásosnál jobban odafigyel.

Több utcát lezárnak

Pénteken a 16. kerületben a Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között lezárják. Erre a sorsra jut a 18. kerületben a Reményik Sándor utca, a 19. kerületben a Temető köz, a 10. kerületben az Újhegyi út a Maglódi út és a körfogalom között. Csak mozgáskorlátozottak járműveivel lehet behajtani a 16. kerületben a Simongát utca temető előtti szakaszára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forgalmi változások

A 10. kerületben a Sírkert út és a Kozma utca egyirányú lesz. Ugyanígy egyirányú lesz a 22. kerületben a Debrő utca és a Víg utca, a 12. kerületben a Bürök utca, a 23. kerületben a Tartsay utca és a Temetősor, valamint a 16. kerületben a Szabadföld úttal párhuzamos parkoló.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erre kell készülni az autósoknak

Gépkocsival nem lesz szabad megállni a temetőkhöz vezető utakon. Így lesz ez a rákoskeresztúri Új köztemetőnél a Sírkert úton valamint a Kozma utcában, a rákospalotai Zala György utcában, a pestszentlőrinci Nefelejcs utcában, a pesterzsébeti Tartsay utcában, a kispesti Darányi Ignác utcában, a Kassa utcában és a Kolozsvár utca egyes szakaszain. Ugyanez a tilalom lesz érvényben a Farkasréti temetőnél a Hegyalja út, a Németvölgyi út és az Érdi út egy szakaszán, továbbá a Márton Áron téren.

Változások a tömegközlekedést illetően

A BKK járatai október 30-a és november 3-a közötti munkanapokon iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint fognak közlekedni. November 1-jén szerdán ünnepnap lesz, így az ünnepi és munkaszüneti napi menetrend alapján járnak a tömegközlekedési eszközök. A BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli járatokkal készül a temetők könnyebb megközelítésének érdekében.

Érdemes letenni az autót a következő napokban

Aki teheti, annak érdemes a temetőket tömegközlekedési eszközökkel megközelíteni. A lezárások és várhatóan nagy forgalom miatt ugyanis nehéz lesz a temetők közvetlen közelében parkolóhelyet találni. A közösségi közlekedési eszközökkel egyszerűbb lesz mindez.

A temetők megközelítése tömegközlekedéssel

A BKK a honlapján tételesen felsorolja hogy melyik temetőt milyen tömegközlekedési eszközzel lehet megközelíteni. Az utazást érdemes előre megtervezni. Ebben nagy segítséget jelenthet a BudapestGo alkalmazás és a BKK Info weboldal.

Valós idejű információkat lehet kapni

A BKK Info – Közút oldalon elérhetők a valós idejű közúti közlekedési információk. Azok, akik a napokban Budapesten szeretnének közlekedni, ezen az oldalon interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a forgalomkorlátozásokról és fennakadásokról.

Ezek is érdekelhetnek!

Az utasok segítségét kéri a BKK

Azok, akik önként segítenek a fővárosi közösségi közlekedés jövőjét illetően, jutalmat kapnak. A FAIRTIQ applikáció letöltésével lehet visszajelzést adni az utazási szokásokat illetően. Ezt az appot nem csak a BKK használja, hanem számos európai nagyváros is. Olyan adatokat kell megadni a felmérésben résztvevőknek, mint hogy mennyi időt töltenek utazással, milyen útvonalon közlekednek, hol és hány alkalommal szállnak át.

Ez a résztvevők jutalma

Akik részt vesznek a tesztben, 5000 Ft-os BKK ajándékutalványt kapnak. A teszt csupán a közösségi közlekedési szokások megismerésére szolgál. Az adatokat a BKK a GDPR szabályok szerint kezeli. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció