Ismét a vétlen autós sérült meg egy karambolban. Szerencsére azonban az egyik szemtanú feljegyezte a rendszámot, így az elkövető aligha ússza meg a büntetőeljárást.

Egy forgalmas kereszteződésben történt az ütközés

Személyi sérüléssel járó balesetet okozott egy Ford Mondeo sofőrje, majd elhajtott a helyszínről szombat délelőtt. Egy Fiat Brava haladt a 12. kerületi Alkotás utcán a Városmajor utca felől a MOM Park felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hirtelen egy felé közeledő autóra lett figyelmes

A Nagyenyed utcai jelzőlámpás csomóponthoz érve a zöld jelzésen egyenesen továbbhaladt. Ám ekkor a Nagyenyed utcából – ez a sofőr szerint jobb oldalról – egy nagy sebességgel érkező, szürke Ford Mondeora lett figyelmes.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyenesen neki egy oszlopnak

Számára nem úgy tűnt, mint ha meg akarna vagy netán meg tudna állni a jármű. A Fiatot vezető férfi elrántotta a kormányt, így a Mondeo elszáguldott mögötte, így viszont a Fiat Brava egyenesen a jelzőlámpákat tartó acél oszlopnak rohant.

Szinte driftelt

A Ford sajnos ezek után sem lassított, simán elhajtott a helyszínről a Széll Kálmán tér felé. A sarki bolt előtt egy gyalogos várt a zöld jelzésre, ő végignézte az egészet és megjegyezte a Ford rendszámát, majd elmondott minden részletet a rendőröknek. Például azt is, hogy a Ford olyan gyorsan vette be a balkanyart, hogy még meg is csúszott közben.

Kórházba szállították

A vétlen sofőr autójában nem nyílt ki a légzsák (azt nem tudjuk, be volt-e kötve, mindenesetre a biztonsági öv a helyén volt), beverte a fejét a kormányba, őt a mentők a Szent János kórházba szállították, még nem tudni, hogy 8 napon belül vagy túl gyógyuló sérüléssel.

A tűzoltóknak is akadt dolguk

Az már a helyszínen is látszott, hogy komoly ütést kapott a feje, ugyanis elmondása szerint jobbra kapta el a volánt, miközben az oszlop balra volt. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók is kivonultak, majd áramtalanították a Fiatot.

A villamosok sem jártak

Az autó a villamossínekkel párhuzamosan állt meg, így igazából egyik járatot sem zavarta, ennek ellenére biztonsági okokból a 17-es és a 61-es villamos helyett másfél órán keresztül pótlóbusz közlekedett a Széll Kámán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M megálló között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljesen összetört autó

Jól látható, hol történt az ütközés

Kész szerencse, hogy nem lett nagyobb baj

A felgyűrt motorháztető

Érdekes, hogy a fényképek tanúsága szerint az üveg viszont nem tört be

Azonban az összes többi alkatrész igen

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)