Áll a bál Csepelen: Németh Szilárd egy ügyes trükkel kirakta Csepel fideszes polgármesterét a pártból. Az újjáalakult helyi pártszervezetbe leadta tagfelvételi kérelmét Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester, az Országos Választmány Elnöksége viszont ezt nem fogadta el. Németh és Borbély régóta rossz viszonyban van egymással.

Újjáalakult a csepeli szervezet

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya Elnökségének egyhangú döntése alapján a Fidesz 35. születésnapjának előestéjén újjáalakult – a korábban egyhangú döntéssel feloszlatott – csepeli szervezet. Az Alapszabály alapján az elfogadott ismételt tagfelvételi kérelmet benyújtók tagsági jogviszonyát folyamatosnak kell tekinteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fogadták el Borbély Lénárd kérelmét

Az Országos Választmány Elnöksége két volt tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el. Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A továbbiakban nem tagjai a Fidesznek

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik és nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz – írta facebook-oldalán Németh Szilárd fideszes politikus.

Németh lett az elnök

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét, Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek. A csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti.

„Ismét bizalom és összefogás”

„Az újjáalakulással ismét megteremtődött a bizalmon, az összefogáson és a tiszteleten alapuló, egységes és alapszabály szerinti működés lehetősége. Ezzel politikai közösségünk nagy esélyt kapott arra, hogy kemény munkával a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat itt, Csepelen, a nemzet fővárosának XXI. kerületében is megnyerhessük” – fogalmazott Németh. Az új elnök hozzátette: ezzel a közleménnyel a feloszlatás és újjáalakítás ügyét lezártnak tekinti, mától a jövő politikai kihívásaival és az arra adott válaszokkal kíván foglalkozni.

A megbuktatásán dolgozott

A BudaPestkörnyéke.hu december elején írt arról, hogy a csepeli polgármester megbuktatásán dolgozik Németh Szilárd. A politikus még a helyi Fidesz alapszervezetet is feloszlatta annak érdekében, hogy Borbély Lénárd elveszítse párttagságát. Az alpolgármester szerint Németh Szilárd birkózószövetsége terjeszkedni akar a kerületben, amelyet Csepel vezetője nem támogat, ez lehet a konfliktus alapja.

Feloszlott a csepeli Fidesz

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke és egyben a csepeli választókerület elnöke feloszlatta a párt 21. kerületi alapszervezetét – írta korábban a 24.hu. A fideszes politikus nem tájékoztatta a helyi tagságot sem. A háttérben valószínűleg a kerület, szintén fideszes polgármesterével, Borbély Lénárddal való konfliktusa állt. 

Meg akarják buktatni a polgármestert

Az alapszervezet megszűnésével egy időben az is kiderült, hogy az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége sem engedelmeskedik már a polgármesternek, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszik. A decemberi testületi ülésen a kilencből öt fideszes képviselő az ellenzéki pártokkal szavazott, amivel két, a polgármester számára különösen fontos döntést torpedózott meg. Az elbukott szavazások miatt Borbély Lénárd állítása szerint leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, több száz ember munkahelye kerülhet veszélybe, de ellehetetlenülhet az önkormányzat is.

Németh emberei

Pákozdi József, a kerület alpolgármestere szerint nem titok, hogy „Németh Szilárd emberei” szavaztak nemmel az önkormányzati vezetés megbuktatása reményében a polgármester javaslataira. Pákozdi József arról is beszélt, hogy Németh Szilárd, aki alapítványával a birkózó akadémia felépítése után kormányzati támogatással megszerezte a Csepel SC ingatlanait is, újabb beruházásokat tervez, és ezért meg akarja szerezni a Csepeli Munkásotthont, valamint a csepeli Kis-Duna-parton az ifjúsági tábort, „hogy ott kollégiumot – valójában szállodát – építsen magának”.

Májusban is összekaptak

A két politikus közt régóta húzódó ellentét van. Májusban írtunk arról, hogy Csepel fideszes polgármestere ismét nekiment a fideszes Németh Szilárdnak, aki korábban Csepel polgármestere volt. A vita tárgya a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, vagy ahogy Csepelen ismerik a KIMBA. Lényegében a polgármester azt állította, hogy a birkózóknak épített vadiúj csarnok dolgai jelentősen másként alakultak, mint ahogy azt Németh Szilárd ígérte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borbély Lénárd és Németh Szilárd. Fotó: BPK