Kivonult a rendőrség a 8. kerületi Tömő utcai óvodához hétfő délután – írja a hvg.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, „hétfő kora délután az óvodában két gyerek vitája kapcsán az egyik szülő megfenyegetett egy másik szülőt”.

Bilincsben vitték el

A kiérkező rendőrök a fenyegetőző férfit elfogták és előállították, vele szemben zaklatás miatt indul eljárás. Az eset során nem sérült meg senki, az ügy további körülményeit vizsgálják – közölte a rendőrség.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Minősíthetetlenül beszélt a férfi

2020. decemberében, kislányáért ment az óvodába egy apuka amikor egy közelben lakó idős férfi előbb minősíthetetlen hangnemben beszélt a síró gyerekről, majd – miután az apa ezt szóvá tette – légpuskájával egy lövést adott le.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lefoglalták a légpuskát

Szerencsére senki sem sérült meg, a 71 éves férfit a rendőrök előállították, a légpuskát lefoglalták. A 18. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indított eljártást.

Fenyegetőzés az óvoda miatt

Korábban írtuk, hogy egy önkormányzati képviselő megölésével fenyegetőzött egy Pest megyei férfi, amennyiben nem intézi a képviselő, hogy a szomszédos óvodába érkező szülők ne a háza előtt parkoljanak. A fenyegetőző férfit letartóztatták.

Trágár szavak

A ceglédi férfi nem bírta elviselni, hogy a szülők, autójukkal mindig az ő ingatlana előtt állnak meg reggel és délután. Problémáját éveken keresztül szinte heti rendszerességgel jelezte a városi képviselőtestület egyik tagjának, a fogadóórákon is megjelent, ahol trágár szavakkal szidalmazta a képviselőt, változás azonban nem történt, a kocsik ugyanúgy a háza előtt sorakoztak.

Gázolással fenyegetőzött

A férfinál betelt a pohár, és újabb e-mailt küldött a képviselőnek. Ebben sem finomkodott: több millió forint kártérítést követelt és azt ígérte: ha valaki a kapujába parkol, mindenkit elgázol.

10 milliót követelt

Ezután a Ceglédi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály vezetőjének is üzent, tőle már 10 milliót követelt fájdalomdíjként, ellenkező esetben megöli a képviselőjét. Ugyanezt elküldte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság címére is.

Lekapcsolták a rendőrök

A követelés teljesítésére és a pénz átadására nem került sor, a bizonyítékok alapján a rendőrség a férfit lekapcsolta. Ügyvédje szerint nem zsarolásról szól az ügy, hanem egy kétségbeesett ember elhibázott lépéséről.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció