Nem szeretne agyvérzésben meghalni, ezért hozta nyilvánosságra a kitiltási esetét Koltai Róbert. A színész-rendezőt januárban kérte fel az Ócsai Művelődési Ház egy fellépésre, azonban az előadás előtt lemondták. A szervezők azt mondták, a polgármester úrnak más elképzelése van a műsorról. Bukodi Károly cáfolja, hogy kitiltotta volna Koltait.

Nem léphetett fel

Koltai Róbert színművész a Facebookon egy nyílt levélben osztotta meg a napokban, hogy nemkívánatos személy lett Ócsán, ahol miután a helyi művelődési ház felkérte egy önálló estre, két hét múlva lemondták a meghívást, mondván: a polgármester nem engedélyezi. Bukodi Károly ezt követően egy videóban üzente meg, hogy ő nem tiltotta ki Koltai Róbertet Ócsáról, és szerinte politikai lejárató kampány célpontja lett.

Koltai Róbert kiakadt

Koltai Róbert azonban a Népszava kérdésére közölte: szerinte a polgármester állítása, miszerint a színész a választási kampány elejére időzítette a bejegyzését, valamint a kitiltás hírének cáfolata az „elmebajjal egyenlő”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lemondták a fellépést

A színész azt mondta, az ócsai művelődési ház telefonon meghívta őt a településre, ám néhány nap múlva a következő e-mailt kapta: „Tisztelt Koltai Róbert! Telefonon egyeztettünk egy ócsai pedagógusnapi fellépés miatt (június 3.). De sajnos a polgármester úrnak más elképzelése van a műsorral kapcsolatosan, ezért kérem, vegye tárgytalannak a jelentkezésemet. Elnézést kérek a kellemetlenségért, maradok tisztelettel.”

Nem történt vele ilyen

A színész-rendező szerint a polgármester arra hivatkozott, hogy több jelölt közül végül nem őt választották, ám szerinte ez nem egy casting volt, hanem konkrét felkérés. A színész hozzátette, hogy negyven év alatt még nem történt vele hasonló eset.

Szurdi Miklós sem léphetett fel

„Azt, hogy gondolja a polgármester, hogy ezentúl a Nobel-díjra, az Oscar-díjra, a filmszemlére és a színházi fesztiválokra is ő válogat majd? Nevetséges ez az érvelés. A polgármester annyit viszont biztosan tud, hogy nem azon a politikai oldalon állok, mint ő. Egyébként az egyik nyilvános kommentben Xantus Barbara is leírta, hogy Szurdi Miklóssal és vele történt már hasonló, amikor az ócsai polgármester szintén közbelépett, hogy ők fellépjenek – nyilatkozta Koltai Róbert.

Kikészíti az eset

Koltai Róbert azt mondta, hogy azért hozta nyilvánosságra az esetet, mert hónapok óta kikészíti a gyomrát ez az eset, és bár mindez januárban történt, mostanra tudta összeszedni higgadtan a gondolatait.

Felzaklatta az eset

„Nem szeretnék emiatt nyolcvan évesen agyvérzésben meghalni. Ráadásul ezek nemcsak tanárparódiák, hanem versek, Dés-dalok is, másfél órás, odaadó színházi este” – mondta a színész rendező.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ez is érdekelhet

„Akkoriban azért nagyon sokat bőgtem, meg nagy fájdalom volt” – nem tudta feldolgozni Pogány Judit, hogy Koltai Róbert megcsalta őt, volt férje azt is elvette tőle, hogy együtt öregedjenek meg

Kiemelt kép: Koltai Róbert