Nyári Péter zebegényi képviselő egy posztot osztott meg Facebookon, amelyben leírta, hogy november 11-én kigyulladt egy ház a Szegfű utcában. Amikor a helyszínre érkezett, ott találta Parádi Katalin frissen menesztett zebegényi polgármestert is. A képviselő szerint a polgármester részeg volt, sértegette, és egy kisollóval is megszúrta. Az esetről videót készített a telefonjával.

Kigyulladt egy ház

„2023.11.11-én hajnali háromkor feleségem ébresztett, hogy vendégeink hívták a Szegfű utcából, hogy a 29-es számú ház lángokban áll. Azonnal autóba ültem, és átmentem a tőlünk kb. 5 percnyire lévő helyszínre, azt láttam, hogy valaki ül az úton, a tűzoltóautók reflektorának fényében. Azt hittem hirtelen, hogy a tűzből menekítettek ki valakit, de nem. Ahogy közelebb értem kiderült, hogy a polgármester az, aki egy félliteres eldobható pohárral maga mellett ült az esőben az aszfalton, és a tűz maradványait nézte.” – írta a Facebook oldalán Nyári Péter, önkormányzati képviselő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kellemetlen helyzetben a polgármester

Nyári Péter szerint a polgármester azonnal sértegetni kezdte. Amikor nem vett róla tudomást, követte, majd „úgy döntött, hogy bemegy a leégett ház mellé, és onnan bámulja tovább az eseményeket, de innen a tűzoltók kicipelték, és letették a földre”. Ezután ismét sértegetni kezdte a képviselőt, aki végül elővette a telefonját, és videót készített az esetről, amelyet a cikk végén tudsz megnézni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fájdalmat érzett

„Áldom az eszemet, hogy így cselekedtem, hiszen a következő pillanatban egy hirtelen mozdulattal felém nyúlt, és megpróbált torkon ütni (ekkor még azt hittem, hogy ütni akart). Szerencsére egy kicsit hátrébb mozdultam, így az ütés a bal vállamat érte el, kb. 5 cm-re a szív vonalától” – írta a képviselő. „Percek teltek el, én pedig meg voltam lepődve, hogy ugyan az ütés nem volt nagy, mégis sajog a vállam, és az egész karom. Akkor vettem észre a vállamon terjedő vörös foltot”

Folyt a vér

„Először azt hittem, hogy a poharában lévő italt öntötte rám, de miután a fájdalom nem múlt, a fölső ruházatomat felhúzva ellenőriztem, minden rendben van-e, és akkor vettem észre a szúrt sebet, melyből folyt a vér.”

Ollóval támadt?

A képviselő szerint kisollóval szúrta meg a polgármester: Közösségi oldalán azt írja, hogy a rendőrök ezt a videó alapján tudták megállapítani. hogy Parádi Katalin a mentősökre támadt, miközben bevitték Vácra, „a sürgősségi váróban pedig szintén olyan dolgok történtek, ami miatt őt le kellett kötözni és egy rendőrt állítottak az ágya mellé”.

Ki volt készülve?

Parádi Katalin a Facebookon kommentálta az őt ért vádakat. Azt írta, hogy valóban fogyasztott némi alkoholt amiatt, hogy méltatlanság miatt a helyi képviselő-testület megszüntette a megbízatását a november 9-i ülésen. „…Valóban fogyasztottam némi alkoholt, ami azonban a talajrészeg állapottól, sőt, akár Nyári Péter nem egyszer testületi ülésen előforduló állapotától is messze állt”.

Ezt mondta a polgármester

Azt írta, hogy hajnali 2 körül hívták azzal, hogy a vendégháza melletti faház ég, így kiment a helyszínre: „mivel a tűzoltók 40 perc alatt érkeztek ki, kénytelen voltam a tachycardiám, vagyis a megszokottnál gyakoribb szívverésem miatt jelentős mennyiségű Xanaxot, azaz nyugtatót elfogyasztani a 150 körüli pulzusomra, hogy ne kapjak infarktust. Az is tény, hogy az út közepén ültem sokkos állapotban. Az is tény, hogy szintén sokkos állapotban bementem a telekre megnézni már az oltás befejeztével, mi történt, de mivel még nem volt biztonságos, egy tűzoltó, felismerve állapotom ölben hozott ki onnan.”

Értelmetlen válasz

Arra a vádra is kitért, hogy bántalmazta volna a mentősöket: „…amiket Nyári Péter leírt, hogy én egészségügyi személyzetre támadtam, őrá támadtam, mi több, mindenkire támadtam? Aki ezt benyeli, tegye már fel a kérdést, ha így is lett volna, honnan tudná ez a hazug senkiházi? Meg fogjuk tudni, mert erre is teszek egy feljelentést ismeretlen tettes ellen aztán regélhet. Az, hogy én leszúrtam kb 10 hatósági személy – rendőr, tűzoltó, stb szeme láttára? Addig ők meg mályvacukrot sütöttek a parázson?”

Zavaros magyarázat

Parádi Katalin a Telexnek azt mondta, hogy a tűzesetről nem mondhat semmit, viszont arról beszélt, hogy mi történt, miután elvitte a mentő. Úgy gondolja, hogy egy koncepciós eljárás zajlik ellene, amikor ugyanis megnyerte a polgármester választást, azt mondta, hogy nem fog 8 órában a polgármesteri hivatalban tartózkodni, mert fiával gyesen van. Ez lehetővé teszi számára, hogy a 8-ból 4 órát otthonról dolgozzon. A jegyző azonban azt mondta, hogy jelenléti ívet kell vezetnie, ezért kikérte a körzethez tartozó többi polgármester jelenléti ívét. Úgy gondolja, hogy ezeket a dokumentumokat meghamisították.

Ő kérte a mentőt

Parádi Katalin úgy gondolja, hogy ami az este történt, az is ennek a koncepciós pernek a része lehet, legalább is az, ahogyan a mentőben és a kórházban bántak vele. A tűzeset éjszakáján, ahogyan Facebookon is leírta, fogyasztott némi alkoholt a méltatlansági eljárás okozta stressz miatt, majd amikor a tűzről tudomást szerzett, tachycardiája miatt Xanaxot vett be, arra nem emlékszik, hogy mennyit. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem a rendőrök hívtak hozzá mentőt, hanem ő maga hívta a szomszédjával együtt a mentőt azért, mert úgy érezte, túladagolta a gyógyszert.

Belerúgott a mentősbe?

Elmondása szerint a mentőben méltatlanul bántak vele, nem adtak neki vizet, sem hányózacskót. „Nem akartam, hogy amit bevettem, felszívódjon, ezért meghánytattam magam, és amikor elkezdtem hányni, a mentős beleverte a fejemet szándékosan a mentőautó oldalába” – mondta. Azt is mondta, hogy később is rángatták, beledobták a felsőjét a hányásba, és ő csak akkor rúgott a mentős felé, amikor az megint megindult az irányába.

Balhézott a kórházban

Azt mondta, hogy a kórházban lekötözték, nem kapott sem inni, sem enni. „Nem kaptam enni és nem kaptam inni sem, amikor éreztem, hogy szomjas vagyok és repedt szét a szám, goromba hangnemben közölték, hogy be van kötve egy oldat, úgyhogy nem fogok kiszáradni, és nem adtak inni többszöri kérésre sem. Azt aláírom, hogy akkor balhéztam, de már réges-régen le voltam kötözve.”

Ököllel megütötte

Enni azért kért, mert hiperglikémiás, cukrát nem mérték, egy ott dolgozó adott neki végül kekszet. Szondát sokáig nem tudott fújni, mert erőtlen volt, végül amikor aznap délután sikerült 0-ás értéket produkálnia, átadták a rendőrségnek. Zárójelentést nem kapott. A mentősök viselkedését azzal magyarázza, hogy az egyik polgármester, akinek kikérte a jelenléti ívét, mentősként is dolgozik. Azt is mondta, hogy nem szúrta meg Nyári Pétert, de ököllel megütötte. A Facebookon fellelhető kommentek alapján a polgármester-helyettes hétfőre összehívott egy azonnali ülést a témában.

Itt a menesztett polgármesterrők lészült videó

Kiemelet kép: Részlet a fenti videóból, BPK-montázs