Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt az L. Tamást, aki 2022 májusában baltával verte agyon az alvó lányait Aszódon. L. Tamás pár héttel a válásuk után elhatározta, hogy bosszút áll a volt nején, és megöli 14 és 16 éves lányukat, majd magával is végez. Ezt követően végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó Gödöllői Járásbíróságnak, majd vett egy baltát és egy munkáskesztyűt, hogy megölje a lányait. 

Láthatásra mentek az apjukhoz

2022 május 20-án a két lány, Tímea és Júlia megérkezett az apa aszódi lakásába láthatásra. L. Tamás megvárta, amíg elalszanak, majd bement a szobájukba és kíméletlenül végzett velük. A kisebbik lányára négyszer, a nagyobbikra nyolcszor sújtott le a baltával. Ezt követően betakarta a holttesteket, megmosakodott, átöltözött, a konyhában pedig elhelyezte a testvérének írt végrendeletét, és elment otthonról. 

Nekirohant egy mozdonynak

A férfi másnap Adácson, egy mozdonynak rohant, de kisebb koponyaűri bevérzéssel megúszta az öngyilkossági kísérletet. A lányok édesanyja napokig kereste gyermekeit, végül a szomszédok hívták ki a rendőröket, mert érezték a lakásból kiáramló bűzt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az asszony hiába kért segítséget 

Eközben a férfi napokig életveszélyes állapotban feküdt a kórházban, személyazonosságát sem tudták megállapítani.  A lányok anyja a brutális gyilkosság után azt mondta, hogy hiába fordult többször is segítségért a rendőrséghez, a gyámhivatalhoz és a családsegítőhöz azzal, hogy folyamatosan terrorizálja és fenyegeti őket a volt férje, magára maradt a problémáival. 

Helyszínelés a gyilkosság után

Forrás: police.hu

Bosszúból ölt 

“Előre eltervezte a gyilkosságot az apjuk. Azon a napon nemcsak a lányaim, hanem én is meghaltam. És a gyermekeim mostantól bennem élnek tovább. Sok mindenki asszisztált abban, hogy idáig jutott a dolog Minden bántalmazott gyerek arcban Timike és Júlia arca néz vissza rám” – mondta a lányok anyja a korábbi tárgyaláson.

Semmire sem emlékszik

L. Tamás ellenben azt állította az egész első fokú eljárás során, hogy semmire sem emlékszik, és sajnálja a történeteket.  Állítása szerint folyamatosan zsarolta és kiszúrt vele a volt neje, ha pedig jól érezték magukat vele a lányok, akkor megbüntette őket. Azt mondta, hogy szerette a gyermekeit, és bocsánatot kért mindenkitől.

Bocsánatot és kegyelmet kért 

“Nem tudom, hogy a volt nejem mit érez, de én mélységesen sajnálom, hogy már nem tudom magamhoz ölelni a gyermekeimet. Azt kérem a társadalomtól, hogy bocsásson meg, az Úrtól és a feleségemtől pedig kegyelmet kérek” – ezt mondta az egyik tárgyaláson a férfi. 

Helybehagyták az ítéletet 

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság perrendszerűen folytatta le az eljárást, és helybenhagyták az ítéletet. Azt írták, hogy elkövetés eszközének beszerzése, a levelek tartalma, az elkövetés körülményei mind azt támasztják alá, hogy a férfi előre kitervelte tettét. Az utána teljesen összeszedetten megvalósított további magatartásából szintén következtetni lehet eltökéltségére.

Alján indok

Az ítéletben azt is hangsúlyozták, hogy a gyermekei életének elvétele olyan mélységesen elítélendő, morálisan menthetetlen megtorlás, amely a társadalom erkölcsi értékrendjével teljesen összeegyeztethetetlen. Az aljas indok mellett az aljas cél is megállapítható volt. Az elkövető mérhetetlen embertelenséggel és brutalitással végezte ki alvó gyermekeit, így az ölési cselekményt különös kegyetlenséggel, több emberen és védekezésre képtelen személyek sérelmére valósította meg.

Ki kell vonni a társadalomból

A bíróság szerint, az apa egyszer sem mutatott megbánást, és az önsértése nem értékelhető valódi öngyilkossági kísérletként, a tárgyalási megnyilvánulásaival is egybevetve az nem a megbánással függött össze.A táblabíróság szerint az ilyen elkövetőt végleg ki kell vonni a társadalomból, és annak védelme érdekében a feltételes szabadság kedvezményéből is ki kell zárni. 

Kiemelt kép: vezetőszáron L. Tamás – Forrás: police.hu