A Papp László Sportarénában Bangó Margit születésnapi nagykoncertje, az Operettszínházban A mosoly országa, a MÜPÁban a szaxofon legenda, Charles Lloyd és zenész vendégei kínálnak fergeteges szórakozást. Versegyházon az Anyatigrisek, az RS9 Színházban a Tizenegyes kórterem kerül színre. Kalandos papírtörténeti kiállítással vár minden érdeklődőt a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeum.

Bangó Margit 70 a Papp László Sportarénában

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 70. születésnapja alkalmából, egy utolsó nagykoncertre készül 2022. február 12-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A jeles alkalom méltó ünnepe lesz eddigi életének és életművének, vendégekkel, meglepetésekkel és fergeteges örömzenével.

Születésnapi nagykoncert

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A mosoly országa az Operettszínházban

A mosoly országa Lehár Ferenc pályafutásának egyik legmeghatározóbb darabja, életműve összefoglalója, amit ő maga legjobb alkotásának tartott. Az operai igényességgel megkomponált, háromfelvonásos operettet 1929-ben mutatták be. 

Lehár Ferenc operettje három felvonásban

Zenei jellegét és történetét az akkor divatos keleti motívumok inspirálták: a bécsi tábornok arisztokrata lánya, Liza, és a kínai trónörökös, Szu Csong herceg szerelmét meséli el. Bár a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Tizenegyes kórterem az RS9 Színházban

Mi volna, ha Márton, az egykori hittérítő alakja megjelenne a mai korban a hitevesztettek közt, a pszichiátria zárt osztályán, ott, ahol olyan betegeket kezelnek, akiknek odakint, a modern társadalom elvárásokkal teli, rohanó világában kicsúszott lábuk alól a talaj? Erre ad választ a Tizenegyes kórterem az RS9 Színházban.

Remek darab a Rumbach Sebestyén utcában

Anyatigrisek Veresegyházon

Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy mit is jelent szülőnek lenni. A zenés komédia a fekete öves anyukákon és a fiatal kismamákon túl mindenkit megszólít fergeteges stílusával, ami garantáltan jobb kedvre deríti a nézőt.

Fergeteges érzelmi hullámvasút, amelynek minden pillanata élmény

Az előadást tíz éve játszák folyamatos teltházzal a világ minden táján töretlen sikerrel. A Liliom Produkció koncertszínházi előadásában most a magyar közönség is megismerheti a világhírű musicalt.

 A Veres1 színház műsorán az Anyatigrisek a Váci Mihály Művelődési Házban

Különleges kiállításokkal vár a Papírmúzeum Dunaújvárosban

Kalandos papírtörténet című állandó kiállítás mintegy 1000 négyzetméteren látható. A terek és a termek egy-egy híres papírtörténeti személyiségről vannak elnevezve, és mindegyik bejáratánál egy tömör mondat jelzi, hogy mire számíthatunk oda belépve. A kiállítás kurátorai különös gondot fordítottak az általános információtartalom és a vizuális megjelenítés korosztályos rétegezésére, a különböző látogatói igények figyelembe vételére. 

Izgalmas időszaki kiállítások

A Magyar Papírmúzeum izgalmas időszaki kiállításokat is kínál: most Papír és környezetvédelem, A 70 éves Dunaújváros papíremlékei, M. Sarlós Erzsébet: Papírdimenziók, Janits Béla: Mindenből az első! Folyóirat kiállítása látható.

Szaxofonos legenda


Charles Lloyd: Wild Man Dance a MÜPÁban

Kereken tíz év elteltével tér vissza a Müpába a szaxofonos legenda, Charles Lloyd. 2012 februárjában még senki sem sejtette, hogy a koncerten vendégművészként fellépő Lukács Miklós évekre a mester meghatározó zenészpartnere lesz.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ broadwayjegyiroda