A Pusztamonostori Birkás báránysimogatóval és isteni sajtokkal várja a látogatókat, az Új Sipos Halászkert Óbudán disznótorossal készül. Érd-Ófalut rác séta keretében járhatjuk be, a Kongresszusi Központban az év legnagyobb borkóstolója hívogat. Erdőkertese Szőke Zoltán a színpadon, a Barba Negrában Péterfy Bori & Love Band koncertezik. Este 8-ig láthatjuk ma és holnap Szinyei Merse képeit a Nemzeti Galériában, 8-tól a Magyar Zene Házában a Kórusok Téli éjszakája csendül.

Bababáránynéző Pusztamonostoron

FEBRUÁR 19-ÉN SZOMBATON, délelőtt 11.00 órától 15.00 óráig megnyitja a közönség előtt, vár mindenkit szeretettel “babanézőbe” a Pusztamonostori Birkás Állatfarm. A saját készítésű, isteni házi sajtjaikat a Sajtszalonban meg is vásárolhatjuk.

Birkás Állatfarm és Sajtszalon

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Balkáni-rác séta Érd-Ófaluban

Az Experience Balkan csapata (a Balkán Hív Egyesület) 2022. február 19-én Érd-Ófaluban szervez balkáni (rác) és helytörténeti sétát. A különleges hangulatú városrész felfedezése utána balkáni agapét (közös ebédet) szervezünk, melynek keretében megkóstoljuk a finom helyi borokat is, illetve megismerjük az érdi pincesort is.

Az Experience Balkan szervezésében

Disznótor a Siposban Óbudán

Az Új Sipos Halászkert, vagy ahogyan sokan ismerik: “A Sipos”, nem egyszerűen egy étterem, hanem egy intézmény Óbuda főterén. Szombaton hagyományőrző disznótorossal várja vendégeit.

Borjour MAGNUM 2022 a Kongresszusi Központban

Az év legnagyobb borkóstolója, 220 kiállító borászat, 1000+ korlátlanul kóstolható bor a Budapest Congress Centerben. A különtermekben mesterkurzusok, előadások és gasztronómiai kiállítók!

“Jávor” – színpadi játék Erdőkertesen

Jávor Pál börtönnaplója és levelei alapján írta és rendezte: Pozsgai Zsolt, Jávor Pál szerepében Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluházban látható.

PÉTERFY BORI & LOVE BAND a BArba Negrában

A sok-sok évig hagyományos februári Barba Negrás koncertünk tavaly elmaradt. Ezért 2022-ben két évnyi felgyülemlett energiát engedünk ki veletek együtt! A legújabb és legrégebbi Bori dalokkal várunk benneteket nagy szeretettel a Lágymányosi-híd budai hídfőjéhez, a Barba Negra téli koncertszínpadára. Vendég: Damara – invitál szombat estére Péterfy Bori & Love Band.

Vendég: Damara

Este nyolcig Szinyei Merse a Nemzeti Galériában

A nagy sikerre való tekintettel február 20-ig tekinthetjük meg a Szinyei Merse Pál-kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában, szombaton és vasárnap este 8-ig.

Vasárnapig látható

Kórusok Téli Éjszakája a Magyar Zene Házában

Hangot a térnek, hangot a télnek! A fellépő kórusokat és a részletes programot megismerhetik a www.korusokejszakaja.hu honlapon. A legfontosabb információkat a Kórusok Éjszakája Fb-oldalon is közlik.

Maradjunk együtt! Pilisszentivánon

Héjj Tibor és Héjj Judit: Generációk közti párbeszéd című előadására kerül sor 15 órától  Pilisszentivánon a Házasság Hete keretében.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/PusztaMonostoriBirkas