Az Emerton díjad Bayer Friderika ad koncertet a RAM Színházban, a Nemzeti Filharmonikusok két kiváló fiatal művésszel a Vigadóban.Káli-Rozmis Barbara most megjelent, Erzsébet királyné és a magyarok című könyvét mutatja be a Helikon kiadó. A Zuglói Kenyérközösségben családi Márton-napra invitálnak, a Dream Cinemában négy napos nyílt program veszi kezdetét. Az Alcsúti Arborétum őszi hangulattal és friss levegővel csábít sétára.

Friderika koncertje a RAM Színházban

Bayer Friderika 1994-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot a „Kinek mondjam el vétkeimet” című dallal. A mai napig ez a legjobb helyezés, amit magyar induló elért ezen a nemzetközi versenyen, amiért (nem mellesleg) kétszer is megkapta az EMERTON díjat. Most a RAM Színházban hallhatjuk régi és új dalait.

A Helikon gondozásában

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Erzsébet királyné és a magyarok a Fő utcában

Káli-Rozmis Barbara november 11-én, csütörtökön 18 órakor mutatja be és dedikálja Erzsébet királyné és a magyarok című új könyvét a Nightingale Event Rendezvényházban. Habár a királyné magyarokkal való kapcsolata áll a középpontban, egy teljes életrajzot tart a kezében az olvasó. A szerző nagy hangsúlyt helyez a nem vagy kevésbé ismert, illetve elfeledett részletek megelevenítésére, ezáltal is rendkívül sok érdekességet kínál az olvasóknak. 

Tyúk és medve a Vigadóban

Haydn és a kortárs zene. Bécsi klasszika és 21. század: Joseph Haydn szimfóniái és Gyöngyösi Levente zenéje. Ez a hangverseny kínálata, no meg egy antik témát feldolgozó, drámai hangvételű, nevezetes koncertária, amely negyed órára az opera eszköztárát csempészi a hangversenyterem falai közé, színpaddá változtatva a pódiumot.

Fiatal művészekkel

A Nemzeti Filharmonikusokkal

A Nemzeti Filharmonikusok vendégeként két kiváló fiatal magyar művész lép fel: az énekesnőt az egész ország ismeri, a karmester pedig otthonosan mozog Nyugat-Európa híres koncerttermeiben.

Márton-nap a Zuglói Kenyérközösségben

Hallgassukmeg id. Illés Gábor (Csöglei Sonka) szórakoztató és informatív előadását arról, hogyan lehet felismerni a minőségi húsárut! Tanuljunk tőle közösen a fenntartható étkezésről, majd kóstoljuk meg együtt a Márton-napi finomságokat.

AZTA barkácsműhelyben

Népi játszóház is vár

A gyerekeknek Márton-napi népi játszóházzal készülnek a szervezők, ahol készíthetnek liba ujjbábot, vagy festhetnek lámpást, hallgathatnak mesét.

Nyílt napok a Dream Cinemában

Ismét nyílt napokkal jelentkezik a DREAMCINEMA. Nem csak a mozis relikviákat és a három moziszobát lehet megtekinteni, de számos újdonsággal is készülnek a 4 nap alatt: megtekinthető egy 45 millió forint értékű csúcs projektor a Sonytól, különféle hangrendszerek és házimozifotelek.

Őszi séta az Alcsúti Arborétumban

Novemberben csütörtöktől vasárnapig várja a látogatókat az Alcsúti Arborétum, őszi pompával, színes lombszőnyeggel, mesébe illő, pihentető csönddel.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/friderikamusic