Hazudott az a pénzszállító, aki azt állította, hogy szerdán megtámadták az Árkádban. A bevásárlóközpontot lezárták, de a támadót nem találták meg. Csütörtökön kiderült, csak nagyzolni akart kollégái előtt.

Nem támadták meg a pénzszállítót

Valójában nem támadták meg szerda délután az Árkádban azt a pénzszállítót, aki erről aznap, vagyis tegnap délután bejelentést tett a rendőrségen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondták: szerdán négy perccel három óta után érkezett bejelentés arról, hogy egy pénzszállítót megtámadtak egy 10. kerületi bevásárlóközpontban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem történt személyi sérülés

„A támadásban a bejelentés szerint sem személyi sérülés nem történt és értéket nem tulajdonítottak el. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és rablás kísérlete miatt indított nyomozást” – mondták a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Bevallotta, hogy hazudott

A kamerafelvételek átnézése és a tanúk meghallgatása után pár órán belül kiderült, hogy nem történt rablási kísérlet. A pénzszállító munkatársa ezután bevallotta, hogy tényleg nem támadták meg, csak azért találta ki a történetet, mert unalmas az élete, elismertségre, izgalomra vágyott, ahogy fogalmazott: „Be akartam vágódni a kollégáknál.”

Eljárás indult

Hatóság félrevezetése miatt indult eljárás ellene, a rablás kísérlete miatt indult nyomozást lezárták. A pénzszállító cég munkatársáról – koráról, életkörülményeiről -, illetve az eljárásról egyéb részletet nem közöltek.

Pénzszállítóra támadt

Szerdán az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon,  hogy 15 óra körül késsel megtámadtak egy pénzszállítót Budapesten, az Örs vezér terén, az Árkád bevásárlóközpont folyosóján. A támadó megpróbálta elvenni a pénzkazettát a cég munkatársától, de nem járt sikerrel. Most kiderült, hogy hazúgság volt az egész, a pénzszállító csak kitalálta a sztorit.

Kiürítették az Árkádot

Tegnap azt kamuzta a pénzszállító, hogy ellökte magától a késes támadót, aki sérülés nélkül elfutott a pénzzel együtt. Az elkövető tehát állítólag elmenekült a helyszínről, a rendőrök pedig nagy erőkkel keresték csütörtökön. Most már tudjuk, hogy feleslegesen, hiszen senki sem támadt meg senkit.

Ellenőrizték a vásárlókat

A helyszíni tudósítónk beszámolója szerint délután öt órakor még az üzletből kiküldött vásárlókat is ellenőrizték a rendőrök, a mélygarázsból érkező autók csomagtartóját pedig átkutatták. A zárlatot fél hat előtt nem sokkal feloldották a rendőrök. 

Hatóság félrevezetése

Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan, vagyis hazudik a rendőröknek, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Árkád bevásárlóközpont – Forrás: Bpk montázs