Szigetszentmiklóson zenés irodalmi esttel készül Grecsó Krisztián és Beck Zoli, Vácott koncerttel Szentpéteri Csilla & Band, sztárvendég Gájer Bálint. Az Erzsébetligeti Színházban Kovás András Péter Anyósülés című humoros estjén kacaghatunk, és találkozhatunk Farkas Bertalannal az űrhajózás napja alkalmából. A Nagykőrösi úton szakértőkkel vár nyílt napján a Biokiskert, a cseresznyevirágzást Japánból online élvezhetjük. Horváth Dániel & Őri Kiss Botond Tremolare az Erzsébetvárosban ad koncertet, és egész nap vár fogatagával a Városháza Parkban a Budapesti Tavaszi Vásár.

Beck & Grecsó Szigetszentmiklóson

Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestje a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Grecsó Krisztián és Beck Zoli beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik. Bóbiták és Balázsolások egy időutazós, zenés irodalmi pódiumesten.

“Hoztunk valamit magunkból”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Anyósülés – Kovács András Péter önálló estje az Erzsébetligeti Színházban

Az anyósülésbe huppanni a villamosról azt jelenti: luxus, kényelem, egyéni törődés, tempó. Az anyósülésbe huppanni a volán mögül azt jelenti: kontrollvesztés, bizonytalanság, lefokozás, kudarc. Márpedig 2020-21 olyan időszak volt, mikor elég keveset volt nálam a volán. Ezen az előadáson elmesélem, milyen volt másfél évig az anyósülésen utazni – hív az Erzsébetligeti Színházba egy egész estét betöltő nevetésre Kovács András Péter.

Egész estés nevetés

Szentpéteri Csilla & Band koncertshow Vácott

A Madách Imre Művelődési Központ ad otthont Szentpéteri Csilla & Band koncertshowjának. Szentpéteri Csilla és Zenésztársai vérpezsdítő ritmusokkal, bravúros hangszerpárbajokkal, LED falakon zenére komponált varázslatos, lenyűgöző filmekkel várják a katartikus élményre, páratlan kikapcsolódásra vágyókat!

Sztárvendég: Gájer Bálint

Szentpéteri Csilla koncertjének sztárvendége a swing nagyhercege, Gájer Bálint, akivel számos nagysikerű koncertet adtak az elmúlt években. Zenei blokkjukban Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé ismert szerzeményeit adják elő új hangszerelésben. Egy koncert, mely egyszerre klasszikus és progresszív, művészi és szórakoztató! Egy koncert, mely minden korosztály számára élvezetes, pazar élményt nyújt!

Nyílt nap a BIOKISKERTben a Nagykőrösi úton

A BIOKISKERT szakértői csapata Székely Gyöngyvér biológiai növényvédelmi szaktanácsadó vezetésével várja szeretettel a hobbikertészeket. Fókuszban a bio gyümölcsös lesz. Segítenek megtervezni a biokert gyümölcsös részét, a biológiai növényvédelmi kezeléseket, de természetesen a veteményesre vonatkozó kérdésekre is válaszolnak.

Szakértőtől

Ellenálló gyümölcsfák, termőkorú bogyós gyümölcsök, megannyi friss levélzöldség-, fűszer- és gyógynövény palánta, 1200 fajta bio zöldségvetőmag és minden szükséges készítmény a helyszínen megvásárolható lesz.

Horváth Dániel & Őri Kiss Botond Tremolare – koncert az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban

Experimentális hegedű-zongora duó. A szombathelyi hegedűvirtuóz, Horváth Dániel ‘DUDU, és a dunakanyari zongorista, zeneszerző, Őri Kiss Botond alkotta formáció zenéjében a jazz, a klasszikus-és a népzene egészítik ki egymást.Világutazók, Vendégünk: Farkas Bertalan az első magyar kutató űrhajós az Erzsébetligeti Színházban

Az Űrhajózás világnapja alkalmából Farkas Bertalan űrutazása és az első magyar űrrepülés története, beszélgetés az emberiség legnagyobb utazásáról, a kozmoszról és a kíváncsi emberi természetről. Helyszín: Erzsébetligeti Színház.

Cseresznyevirágzás Japánban – online séta élő adásban

Sétálj velünk a virágzó cseresznyefák alatt! Itt a cseresznyevirágzás időszaka, indítsd a napot ezzel a különleges élménnyel, közvetlenül Japánból. Sétánk ingyenes, interaktív, ahol kérdezhetsz és kommentelhetsz, valamint bármikor visszanézhető – hív a szervező, a Kiotói mindennapok blog.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében ismét megnyitotta kapuit az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várunk sok-sok szeretettel mindenkit.

Tied itt a tér!


Töltse meg a szívét a tavasz üdítő hangulatával, kóstolja végig a Húsvéti és vásári ízeket, szakadjon ki a szürke hétköznapokból és találkozzunk a Városháza Parkban, mert itt TIED A TÉR! 

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ nemcsakjazz