Ukrajna magyarországi nagykövete Ljubov Nepop szerint szélesebb körű bojkottra lenne szükség Oroszországgal szemben. A nagykövetasszony a Népszava kérdésére mondta el: szerinte a Fradi focicsapatától távoznia kellene az orosz edzőnek, Vjacseszlav Csercseszovnak.

Mennie kellene a Fradi edzőjének

Ljubov Nepop a lapnak arról beszélt, hogy ha a Müncheni Filharmonikusok éléről menesztették Valerij Gergijev karmestert, Anna Netrebko világhírű operaénekesnő pedig kénytelen volt felfüggeszteni fellépéseit, akkor a magyar Fradi focicsapata számára becsületbeli ügy kell legyen, hogy ugyanígy tegyen orosz edzőjével, Vjacseszlav Csercseszovval. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az orosz termékeknek mennie kell

A nagykövetasszony arról is beszélt, hálás egyebek között azért hogy az Árukereső.hu portál, a Nanushka divatcég, valamint az Átrium Bisztró is megszabadult az orosz termékektől, szerinte ez követendő példa, erre szólítja fel a magyar bolthálózatokat is.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Semmi nem igazolhatja ezt a vérengzést

Továbbá azt is mondta: ne hívjanak orosz művészeket és ne nézzenek orosz filmeket. “Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát. Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?” – mondta a nagykövet.

Ha meggyengül az orosz gazdaság

A diplomata úgy véli, hogy minél inkább meggyengül gazdaságilag Oroszország annál nagyobb lesz az esély arra, hogy megállítsák ezt az inváziót.

Putyin mindent utál, ami ukrán

„Putyin utál mindent, ami ukrán, mert az ukrán nép szabadságszerető, demokratikus, európai, ami ellentétes egész filozófiájával és értékrendjével. Elfojtás, ellenőrzés, félelem, engedelmesség – ezt érti a hangoztatott semlegesség alatt. Ilyenbe soha nem egyezik bele egyetlen ukrán sem.”

Egy budapesti eseményen kiborult

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a nagykövetasszony a  Political Capital péntek délutáni budapesti beszélgetésén borult ki. A nagykövet érzelmes, felfokozott monológot mondott az eseményen. Ennek egy részében az Index beszámolója szerint a következők hangzottak el: „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”- jelentette ki Ljubov Nepop, vélhetően Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét vasárnap, a köztévében tett kijelentésére utalva, miszerint stratégiai nyugalomra van szükség ahhoz, hogy Magyarország ne sodródjon bele a szomszédos Ukrajnában zajló háborús konfliktusba.

A részletekről ebben a cikkünkben írtunk:

Kicsoda pontosan Ljubov Nepop?

Ljubov Nepop nyelvész és diplomata, 2016 óta Ukrajna budapesti nagykövete. Első külszolgálati megbízatását is itt teljesítette 1997 és 2000 között. 2004-től három éven át Szófiában volt követségi tanácsos, majd ideiglenes ügyvivő. 2008-tól 2010-ig a NATO főosztály helyettes vezetője Kijevben. Ezt követően Brüsszelbe került, Ukrajna állandó EU-s képviseletére, ahol több mint fél évig ideiglenes misszióvezető is volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ljubov Nepop – Forrás: Echo TV