Vádat emeltek egy 22 éves férfi ellen, aki kábítószertől és alkoholtól befolyásolt állapotban rátámadt a hozzá kihívott mentőkre 2019 augusztusában Budapesten – közölte a fővárosi főügyész szerdán.

Az utcán lett rosszul

A közlemény szerint a vádlott kábítószert és alkoholt fogyasztott, amelyek hatására a 16. kerületben az utcán rosszul lett, a földön feküdt, ezért egy arra sétáló pár mentőt hívott hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Bántalmazni kezdte a neki segítő mentőket

A helyszínre érkező mentők megpróbálták felkelteni a férfit, aki magához térve szitkozódni kezdett, és bántalmazta a mentőket. A mentőautó vezetőjét tenyérrel ütötte meg, a mentőápolót pedig többször mellkason rúgta, majd amikor a sértett ettől elesett, a földön tovább rugdosta. A vádlott a mentők segélyhívására kiérkező rendőröket leköpte – írta.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Az egyik mentőápolónak a bordája is eltört

A mentőápoló bordatörést és testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett. A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt vádat emelt, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – olvasható a közleményben.

Nem egyedi eset

Sajnos az, hogy mentősökre támadnak egyáltalán nem egyedi eset. A Kékvillogó portálon is beszámoltak arról a kisvárdai esetről, melynek során bántalmazta az őt ellátó mentőápolót egy férfi még 2018-ban.

A ház udvarán feküdt

A férfi 2018. május 24-én sérülten feküdt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ház udvarán. Ezért mentőt hívtak hozzá, az eset Tuzséron történt.

Súlyosan bántalmazta a mentőst

A helyszínre érkezett mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait, a beteg a vizsgáló székből felugorva ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A mentősnek eltört az orra

A támadó csak a jelenlévők közbelépése után hagyta abba a bántalmazást, a mentős orrcsonttörést szenvedett.

Többször volt már büntetve

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott korábban több alkalommal volt büntetve testi sértés, garázdaság és lopás miatt, valamint a bűncselekményeket részben vele szemben már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként értékelték részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu