Gödöllőn városi kincskereső kaland várja a családokat, Taksonyban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szabadtéri koncertje szól a zenerajongóknak. A szentendrei Ferenczy Múzeum építészeti előadásán világsztárokról hallhat a nagyérdemű.

Kincskereső kaland Gödöllőn Sisi nyomán

Szabadtéri, városi kincskereső kalandra invitálják a résztvevőket a szabadulószobák izgalmával fűszerezve Gödöllőn, az Urbango szervezésében. A belvárosból induló séta során a résztvevők felkeresik a művésztelepet, a Királyi Kastélyt, az Erzsébet parkot. A változatos helyszíneken elrejtett nyomok felfedezése közben megismerhetők a város rejtett zugai, érdekes történetei.

Erzsébet királyné emlékére

Kép forrás: rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ibolya színű pályán

A Sisi pálya 16 állomása átlagosan bő 3 óra alatt teljesíthető, családoknak is jó szívvel ajánlható, hétközbeni szórakozás és élményszerzés, magyar és angol nyelven is élvezhető.

Beethoven a Taksonyfesten

Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtök este 7 órakor nagyszabású szabadtéri hangversenyt ad Taksonyban. A nagy múltú zenekar Ludwig van Beethoven műveiből merít ezen az estén. Hallhatjuk a „Sors” szimfóniát és a méltán kedvelt VII. A-dúr szimfóniát is.

Nyári fesztiválsorozat

Jegyváltás előre

A komolyzene kedvelőinek érdemes előre megváltani a jegyet, szabad ülőhelyek esetén, a helyszínen történő jegyvásárlásra is lehetőséget biztosítanak a koncert napján 17:00 – 18:45 óra közötti időtartamban. Helyszíni vásárláskor a jegy ára 6 500 Ft.

Világsztár építészek a Ferenczy Múzeumban Szentendrén

Ekler Dezső építészetelméleti sorozatának záróelőadásán, július 22-én Világsztár építészek – Steven Holl, Peter Zumthor, David Chipperfield, Jean Nouvel – munkái kerülnek fókuszba. A meghívott vendég Dévényi Tamás építész. Új impulzusok, új irányzatok az új építészetben az idei első személyes találkozáson.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: filharmonikusok.hu