Borzalmas dolog történt Budapesten a 18. kerületben: egy idős házaspárra a saját otthonukban támadtak rá.

Benyitott az ajtón

A rendőrség híradása szerint az eset 2022. december 26-án történt, amikor is az elkövető benyitott a kulcsra nem zárt bejárati ajtón, majd beakasztotta a biztonsági láncot maga után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Földre lökte a nénit és fenyegetőzött

Az előszobában befogta a 72 éves asszony száját, a földre lökte, és pénzt követelt tőle. A rabló a felesége segítségére siető 76 éves férfit fellökte, majd megöléssel fenyegette a házaspárt, mert kevesellte a kapott néhány ezer forintot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kizavarták

A néni segítségért kiáltozott, a bácsi pedig felesége botját felkapva kizavarta a támadót. Az idős házaspár nem sérült meg, olvasható a police.hu oldalán.

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. Kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt indított nyomozást. Még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, elfogatóparancsot adtak ki ellene, amely alapján az Örkényi Rendőrőrs munkatársai 2023. január 3-án a Pest vármegyei Táborfalván fogták el.

Őrizetbe vették

A 25 éves B. Jánost a 18. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Támadás Normafán

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta szinte teljesen kivetkőzött magából az a férfi, aki több idős nőt támadott meg a fővárosban. Egyikőjüknek életveszélyes sérülést okozott, ám szerencsére másik áldozata könnyebb zúzódásokkal megúszta a bűncselekményt.

Az első áldozat

Az első eset még tavaly november 16-án a Normafán történt. A vádlott ekkor épp erre bóklászolt, amikor felfigyelt egy 91 éves asszonyra, s úgy döntött, hogy akár erőszakkal is megszerzi értékeit. Követni kezdte, majd egy kemény, tompa tárggyal, hátulról nagy erővel a fejére, amitől elveszítette eszméletét.

Majdnem belehalt a sérülésekbe

Ekkor a földön fekvő idős nőtől elvette a táskáját, amiben az iratai, legalább tízezer forint készpénze, valamint a bankkártyája volt, majd távozott. Az asszony életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Majd ezt követően elvett bankkártyával aznap, valamint másnap több dohányboltban és üzletben vásárolt összesen mintegy 15 ezer forint értékben, Emellett 50 ezer forintért vett magának különféle BKK-jegyeket és bérleteket.

Következő megálló: Örs vezér tere

A normafai támadás után másnap, 17-én, délelőtt ismét úgy döntött, hogy kirabol egy idős embert. Ezúttal az Örs vezér tér környékére ment, s nem is kellett sokáig várnia: felfigyelt egy 77 éves asszonyra, akit hazáig követett.

A liftben villant a fémrúd

férfi belépett utána a lépcsőházba, majd a liftben elővette a fémrudat, és azzal hátulról fejbe ütötte az asszonyt, aki az ütés ellenére dulakodott a rablóval, és segítségért kiabált. A fején sérült meg könnyebben, azonban a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

Többszörös visszaeső

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfit – mint többszörös visszaesőt – többek közt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és egyéb bűncselekményekkel vádolja. Fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség az a feltétellel, hogy nem bocsátható feltételesen szabadlábra, írtuk meg novemberben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Illusztráció