Lukács Gabi 13 éves kislányát féltucatnyi őrjöngő kutya támadta meg még februárban. A gyermek súlyos sérüléseket szenvedett, sebei örökre megmaradnak, de az édesanya tudja a „receptet”, hogyan tudja segíteni gyermeke felépülését.

Kutyatámadás Zsámbékon

Brutális kutyatámadás történt Zsámbékon február 10-én, a helyi pincesor tetején – írta meg a Kékvillogó.hu. A 13 éves kislány éppen édesapjához igyekezett, ám miközben a közeli iskola melletti útnál járt, 5-6 kutya kezdett közeledni felé, és pillanatok alatt körbevették.

Rángatták a lábát

A kislány édesanyja, az énekes Lukács Gabi szerint három kicsi és három nagyobb termetű állat jelent meg az úton az édesapjával telefonon beszélő kislány előtt, akinek előbb a kisebbek kezdték el cibálni a tornazsákját, majd a lábait is elkapták. Ekkor estek neki a nagyobb ebek is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Cibálták, mint egy darab húst

„Egy kis termetű kutya harapott először a vádlijába, utána gyakorlatilag az összes kutya nekiesett, húzták, vonták, cibálták, mint egy darab húst. Többször a földre rántották. Négy végtagja sérült komolyabban, hála istennek a törzse, a nyaka és a feje nem sérült. Azt gondolom, szerencsénk van, hogy ez télen történt, ezért vastag kabát és sál volt rajta, de a kabátját és minden ruháját széttépték” – mondta az anyuka.

Cafatokra tépték

A sérült kislányhoz mentőt hívtak, akik azonnal kórházba szállították. „Mintha egy horrorfilmbe csöppentem volna. Cafatokra tépték a lányomat. Mindkét lába bokától combig be lett kötve, a bal keze a vállától a csuklójáig szintén” – mondta az édesanya.

Végighallgatta a támadást

A kislány szerencsére éppen az apukájával beszélt telefonon, akinek jelezte, hogy kutyák közelednek felé, majd azt is elmondta, hogy körül vették. Folyamatosan beszélt az apukájával, amíg tudott. De miután a földre rántották, csak a sikolyait lehetett hallani a vonalban. Az apuka végighallgatta a teljes támadást.

Még időben érkezett

A kislány életét azonban minden bizonnyal pont az édesapja mentette meg, aki a támadás miatt azonnal a helyszínre indult, és autójával még éppen időben érkezett.

Mással ne történhessen meg

Az énekesnő gyermeke azóta szerencsésen felépült, az édesanya azonban nem hagyta annyiban a velük történteket: egy alapítvánnyal kezdtek együtt dolgozni annak érdekében, hogy másnak soha ne kelljen átmennie hasonló borzalmakon.

Csökkent a kóbor ebek száma

Lukács Gabi azt mondta a Blikknek, hogy a rendőrség még nyomoz, de már láthatóan csökkent „az önsétáltató kutyák száma” a városban. Az eset után az ebeket is összeírták a településen.

Segít a karitatív tevékenység

„A kislányom lelkileg és fizikailag is sokkal jobban van. Azok a karitatív tevékenységek, amikbe belekezdünk a Kutyakötelesség Állatmentő Alapítvánnyal, neki is fognak segíteni” – vélekedett az édesanya.

Megmaradnak a sebek

Elárulta azt is, hogy a gyermeke sebei látszódnak, meg is fognak maradni, de az biztosan segít neki, hogy nem hagyta annyiban a történteket – tette hozzá Lukács Gabi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció