Sírva emlékezett édesanyja halálának körülményeire Rubint Réka. A fitnesslady Hajdú Péternek mesélte el, hogyan búcsúzott halott édesanyjától, miután a mentők egy óráig küzdöttek az asszony életéért, sajnos sikertelenül. Réka édesanyja Schoberték szentendrei házának udvarán lett rosszul.

Márciusban hunyt el Réka édesanyja

10 hónappal ezelőtt veszítette el édesanyját Rubint Réka. Az idős asszony a Schoberték szentendrei otthona háza előtt, lánya karjai között hunyt el. A mentők már nem tudták megmenteni az idős asszonyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így közölte a hírt Norbi

“Kedves Követőink! Nem szeretnék találgatást és bulvár pletykát. A mai napon kora délután Réka édesanyja, szeretett Anyósom, egy szokásos boldog családi látogatás után, kifelé menet, a garázs előtt, jómagam, Lara, Norbika és Réka kezei között elhunyt. Fiammal próbáltuk újraéleszteni, a mentők 10 perc alatt kiértek, percekkel később mentőhelikopter is jött, de 1 óra küzdelem ellenére sem tudták a szívét újra elindítani. Ezúton köszönöm a mentők, orvosok, rendőrök, szomszédok igyekezetét. A sokk és a fájdalom elmondhatatlan. Nagyon féltem Rékát. Ölellek Benneteket! Norbi” – írta Facebook oldalán a tragédia után Schobert Norbi oldalán.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A búcsú órái

Réka most Hajdú Péter műsorában idézte fel élete legfájdalmasabb pillanatát és azt követő órákat, amelyek a búcsú órái voltak.

“Azt mondta, jól van”

„Anyukám egy rosszullét után annyit mondott, hogy már jól van és mehetünk. A fiam, Norbika előreszaladt, hogy kinyissa a kocsiajtót, én pedig Norbival anyut támogattam a hóna alá nyúlva” – kezdte a tragikus nap felidézését a Life tv-n  Rubint Réka.

Látszott, hogy várják

„Ahogyan az autó mellé értünk, kicsúszott a kezünkből és meghalt. Még láttam a szemében, hogy búcsúzik, és még el tudtam neki mondani, hogy a világ legjobb édesanyja volt és megköszöntem neki mindent, de látszott, hogy őt már várják odaát..”

Mentőhelikopter érkezett

Réka édesanyjához Szentendrére mentőhelikopter is érkezett, az orvosok pedig erőn felüli küzdelemmel próbálták megmenteni az asszony életét.

Lekapcsolták a gépről

„A mentők egy órán keresztül próbálták újraéleszteni. Akkor kapcsolták le a gépeket, amikor már tudták, hogy a sejtek is meghaltak és semmi esély. Abban a pillanatban szakadni kezdett a hó, pedig március huszadika volt. Behúztuk a testét egy szőnyegen a garázsba és akkor ott volt nagyjából két órám, amíg ott volt. Odaültem mellé és elköszöntem tőle” – emlékezett vissza az édesanyjával együtt töltött utolsó óráira Réka.

Elkapta a koronavírust

Rubint Réka édesanyja tavaly karácsony előtt kapta el a koronavírust. Súlyos állapotba került, hosszú heteket töltött kórházban.

Legyőzte a kórt

Végül sikeresen legyőzte a kórt, január végén Réka egy pozitív hangvételű posztot írt. “Annyira, de annyira hálás és boldog vagyok, hogy nincsenek rá szavak. Ma délután ismét meglátogattam Édesanyámat, aki hetekkel ezelőtt még a COVID osztályon fekve, Önmaga árnyéka volt. Az történt, amiben hittem, amiért mindent megtettem és oly sokat imádkoztam …”

Két éve halt meg az édesapja

Réka 2019-ben veszítette el édesapját. Imre bácsi hosszas betegeskedés, illetve egy komoly szívműtét után hunyt el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rubint Réka