Csütörtökön Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki bejelentette: november 15-től a kormány 480 forintnál maximalizálja az üzemanyagok árát. A miniszter arról is beszámolt, hogy melyik oltásból mennyi van pillanatnyilag a magyarországi raktárakban.

Maximum 480 forint

Jó hír az autósoknak, hogy november 15-től nem lehet 480 forintnál drágábban üzemanyagot venni Magyarországon, a kormány maximalizálta az árakat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatása van a gazdaságra

A miniszter szerint azért van szükség az üzemanyagárak befagyasztására, mert a benzin és a gázolaj ára hatással van a gazdaságra. Az ármaximum a dízelre és a 95-ös benzinre vonatkozik. Ennél olcsóbban lehet majd vásárolni, de drágábban nem.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ötödik járványhullám

Gulyás Gergely a koronavírusról elmondta: Nem tudni, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa, lehet csak december végén. Minél többen oltatják be magukat, annál gyorsabban lehet túllenni a negyedik hullámon. A miniszter hozzátette, lehetnek újabb hullámok is, ami ellen már csak a harmadik oltás véd majd.

Harmadik oltás

Oltási akcióhetet indít a kormány. November 22-től 101 oltóponton előzetes bejelentkezés nélkül lehet oltáshoz jutni, első, második és harmadik oltást is. Az időseknél különösen javasolják a harmadik oltást, de a fiatalokat is bíztatják erre.

Kötelező oltás

A kötelező oltásokkal kapcsolatban azt mondta a miniszter, hogy nem akar általános kötelező oltást elrendelni a kormány, de a munkaadók így is dönthetnek az ügyben. Ez az államra is vonatkozik, a Fidesznél például mindenki felvette az oltást – mondta.

Mennyi oltás van raktárban?

Gulyás Gergely elmondta, hogy jelenleg melyik oltásból mennyi van raktáron. Közlése szerint Pfizerből 3 millió, Modernából 1 millió, Jansenből 1 millió, Kínaiból 2 millió fölött, a Sputnyik pedig elfogyott – mondta a miniszter. Hozzátette: A beadott oltások kétharmada Pfizer.

Leszenk adatok

A miniszter megígérte minden koronavírus-adatot, amit az Müller Cecíliáék publikálni tudnak, nyilvánosságra fognak hozni. Azt ígérte a miniszter, hogy hamarosan részletesebb adatokkal szolgálhatnak majd a vakcinák hatékonyságáról, átoltottságról, fertőzésszámokról. Ide kapcsolódik: Müller Cecília szégyene? A Szputnyik vakcináról itthon titkolóznak, de az oroszokat tájékoztatják, a moszkvai egészségügyi miniszter beszámolt a magyar eredményekről

Kiemelt kép: illusztráció