Soproni Tamás, Terézváros polgármestere Facebook-oldalán kedden közölte, hogy erőteljesebben lépnek fel a kutyapiszokkal szemben. Hamarosan ugyanis minden kutyát séltáltatónak kötelező kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskót magánál tartani. Ha a gazdi mégsem visz magával zacskót, súlyos bírságra számíthat.

November 1.

A következő hónap első napjától vezetik majd be az új szabályt. Sok kutya tartó nem szedi össze házikedvence ürülékét, ezért kellett bekeményítenie a VI. kerület vezetőjének. A helyiek szerint muszáj volt már lépni az ügyben, mert néhány helyen már borzasztóak a körülmények.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zacskó vagy bírság

A kerület polgármesterének bejegyzése szerint a rendészet figyelni fogja a kutyásokat, akinél ugyanis nem lesz kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskó, az büntetésre számíthat, mivel ennek elmulasztása mostantól önmagában büntethető.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

50 ezres büntetés is járhat

Ha rajta kap valakit a rendészet azon, hogy nincs nála zacskó, 5-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.

Akinek nem telik rá, ingyen kaphat

Soproni Tamás szerint az új szabály a felelős gazdáknak természetes, a nem felelősöknek pedig nem megugorhatatlan feladat, hiszen a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cégünk telephelyén is ingyenesen adjuk a helyieknek a kutyapiszokgyűjtő zacskót.

Nyolcvan dogbox

A vezető emlékeztetett, hogy minden tekintetben odafigyelnek az állattartókra, 80 darab dogboxot üzemeltetnek Terézváros utcáin és ingyenes szűréseket, képzéseket biztosítanak. Ezek mellett ingyenessé tették a háziállatok ivartalanítását a rászorulóknak (és minden terézvárosinak 50% kedvezményt biztosítanak), de ezekért a támogatásokért cserébe elvárják, hogy senki se mocskolja össze a közterületeket.

150 ezres bírság a II. kerületben

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy májusban Őrsi Gergely Facebook-bejegyzésben tudatta a gazdikkal, hogy akik nem szedik fel kutyájuk ürülékét 5 ezertől 150 ezerig terjedő bírságot is kaphatnak.

Nemtörődöm gazdák

„Mindenkit zavar az a nemtörődömség, amit egyes gazdák megengednek maguknak, amikor a kutyasétáltatást hanyagul úgy oldják meg, hogy nem szedik fel kutyájuk után a kutyapiszkot.” – írja a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

12700 kutya

A 2. kerületben élő kutyák számát 12700 körülire becsüli az önkormányzat, nekik 75%-ukat viszik naponta sétálni. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a kutyánként termelődő ürülék mértéke 0,5 kg/kutya/nap.

51 tonna kutyaszar

Eddig 153 ürülékgyűjtő edényt helyeztek el a 2. kerületben. Heti 7 kg tartalom mellett, havi átlagban 4 284 kg-ot szállítanak el, éves összesítésben ez a mennyiség 51 408 kg, azaz több mint ötvenegy tonna.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Soproni Tamás Facebook-oldala