Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje pénteken.

Meghalt Tompos Kátya

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – írták a közelményben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Súlyos betegségben szenvedett

Pár hete derült ki, hogy Tompos Kátya, súlyos betegségben szenved. A színésznő egy speciális gyógykezelésre várt, amelynek olyan magas a költsége, hogy azt már Kátya családja nem tudta kifizetni. A színészek összefogtak és egy jótékonysági estet szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházban. A jótékonysági gálán közel 700-an vettek részt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összegyűlt a pénzt

„A sok, segíteni szándékozó embernek köszönhetően pedig összegyűlt a pénz, amire Tompos Kátyának szüksége van. „Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is” – nyilatkozta a napokban a Storynak Hrutka Róbert, az esemény egyik szervezője és a színésznő jó barátja.

Kutató-orvos a barátja

A színésznőt orvos párja is támogatta a betegséggel való harcban. Illetve rengeteg barát, család állt mellette. A színésznő rendkívüli módon tájékozott volt a betegségét illetően. „Rengeteg latin szót használ, képben van a betegségével. Persze ez betudható annak is, hogy támogatja őt a barátja, aki orvos-kutató, és ezzel foglalkozik” – mondta a napokban Hrutka Róbert.

Udvaros Dorottya is fellépett

A szegedi jótékonysági gálára már nem tudott elmenni, Hrutka Róbert telefonon hívta fel a kórházban tartozkodó Tompos Kátyát. A színésznő nagyon meghadott, amikor hallotta, hogy mennyien szurkolnak neki. Az esten többek közt Udvaros Dorottya is fellépett, aki később felidézte a Kátyával való közös munkát. A Nemzet Színésze tegnap azt nyilatkozta, hogy egy iylen tehetségnek, mint Kátya, gyógyulása után, vissza kell térnie a színpadra.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Zoránnal is fellépett

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tompos Kátya a Zorán koncerten

Kiemelt kép: Tompos Kátya