Ha nem örökítette volna meg valaki, akkor szinte el se hinnénk, amit látunk. Pokoli balhé kerekedett egy közlekedési konfliktusból, ám mire a rendőrök kiértek, addigra már senki sem volt a helyszínen.

Villámgyorsan elszabadultak az indulatok

Újabb elképesztő felvételt kapott a Budapesti Autósok Közössége, ami egy elfajult vitát mutat be. A 21. kerületben készült videón az látható, amint a jobbról érkező kisbusz vezetőjének nézeteltérése támadt a Citroen sofőrjével. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felgyorsultak az események

Ezt követően a kisbuszból kipattan egy férfi, majd nekiesik a kocsi sofőrjének. Az gyorsan menekülni szeretett volna, ám a pánik miatt kidöntött egy KRESZ-táblát, s emiatt kénytelen volt megállni. A támadó annyira eltökélt volt, hogy még az elinduló autót sem akarta elengedni, annyira szerette volna feltartóztatni a rivális sofőrt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyorsan leléptek

„A csepeli igazságosztó, avagy a mai magyar valóság…. így rendezik egyesek a közlekedési nézeteltéréseket” – írta megjegyzésként a felvételt beküldő autós. Hozzátette, hogy a rendőrséget is értesítették az incidensről, de mire kiértek az egyenruhások, addigra bottal üthették a résztvevők nyomát.

Közutakon gyorsulnak

Ameddig Csepelen az autósok verekedése, addig a főváros túlsó felén egy egészen más fajta jelenség borzolja a kedélyeket – ami talán veszélyesebb is. Mint a Tv2 Tények című műsora nyomán mi is beszámoltunk róla, illegális gyorsulási versenyektől hangos az újpesti éjszaka.

Mint ha csak egy filmben lennénk

Az egyik ilyen illegális versenyt videóra vették. Kis híján tragédia történt, mert a száguldókkal szemben váratlanul felbukkant egy szabályosan érkező autó. Óriási motorzúgás, majd hirtelen két száguldozó autó jelent meg a sötétben, egymással versenyeztek.

Hajmeresztő másodpercek

Nagyon gyorsan mentek az úton, amikor hirtelen velük szemben jött egy másik autó, centiken múlt a frontális karambol – ez látható azon az amatőr felvételen, amelyet az összeállításban bemutattak. A nézők nagyon közel vannak az illegális versenyzőkhöz.

A lakók nem tudnak aludni

Jól látható, már csak azért is életveszélyes amit csinálnak, mert pár száz méterrel feljebb egy lámpás kereszteződés található. Egy környéken lakó azt mondta, nagyon hangosak a tuningolt autók, nem tudnak aludni tőlük. A rendőrség szabálysértési eljárást indított, de nem ez az első, hogy illegális autóversenyeket tartanak.

Tudnak róla, de csak most intézkednek

A vezess.hu arról számolt be az önkormányzat közleménye alapján, hogy kamerákat telepítenek az érintett útszakaszra. Mint írják, az illegális gyorsulási versenyek régóta problémát jelentenek a kerületben, hiszen amellett, hogy balesetveszélyesek, a közelben lakók is többször panasszal éltek a zaj miatt.

Kamerákkal figyelnének

A kamerák járőr üzemmódban, háromszázhatvan fokban képesek forogni, a kamerafigyelő helységben az ügyeletet a nap 24 órájában, 12 órás váltásban két-két rendőr látja el. Ha az ügyeletesek bármilyen szabálysértést észlelnek a térfigyelő központban, akkor a rendőrök/rendészek a helyszínre vonulnak és megteszik a szükséges intézkedést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig a csepeli balhé látható

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik, forrás: Budapesti Autósok Közössége.)