Már megint a Dunába hajtott egy autós a soroksári kompkikötőnél. Idén januárban három fiatal robogott véletlenül a folyóba, most pedig egy férfi. Ő jobban járt, mert nem volt hideg a víz. De miért ilyen problémás ez a kompkikötő? A januárban vízba csobbant srácok elmesélték, ők hogyan nézték be, talán most is ez történhetett. Úgy tűnik egy stop-tábla nem elegendő ezen a szakaszon. A mentésről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Véletlenül hajtott a vízbe

A Dunába hajtott egy autós péntek hajnalban Budapesten, a soroksári komp Csepel-szigeti rámpájáról – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a sajtót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Partra úszott

Kisdi Máté elmondta, hogy senki sem sérült meg, az autót vezető férfi partra úszott. A bejelentés után a katasztrófavédelem búvárszolgálata a parttól mintegy húsz méterre megtalálta az autót, amit a tűzoltók csörlővel kihúztak.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Így húzták ki a Skodát a vízből

Fotó: MTI/MIhádák Zoltán

Benézték az átjárót

Ahogy azt korábban az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, idén januárban szintén a Dunába hajtott egy autó Soroksárnál. Az autót vezető fiú akkor az RTL riporterének részletesen elmesélte, hogyan történt a tanulságos baleset. Csepelre mentek, de benézték az átjárót a Dunán. Azt hitték hidat jelöl a GPS, de nem. IDE KAPCSOLÓDIK: „Amikor láttam, hogy ez nem egy szimpla pocsolya, próbáltam kinyitni az ajtókat, de már nem sikerült” – megszólalt a Soroksárnál a Dunába csapódó autó sofőrje

Hídra számított

„Soroksárról vissza akartam menni Csepelre, GPS-t használtam, ami a legrövidebb utat mutatta és követtem a műszert. Láttam, hogy az út átvezet a Dunán, de azt hittem ott egy híd lesz” – mesélte a fiatalember.

Belerongyolt a folyóba

Azt is elmondta, hogy amire észrevette, hogy nincs híd, hanem ez egy kompkikötő, már nem tudott megállni. Nagyjából 50 km/h-ás sebességgel rongyolt bele a folyóba. A sodrás egyre beljebb vitte őket, az autó pedig süllyedni kezdett.

Januárban egy Audit húztak ki a folyóból

Forrás: Katasztrófavédelem

Nem szimpla pocsolya

„Amikor láttam, hogy ez nem egy szimpla pocsolya, próbáltam nyitni az ajtókat, de nem nyíltak, gyorsan leengedtem az ablakokat és kimásztunk a tetőre” – mondta a fiatalember, aki hozzátette a filmekben látta, hogy ezt kell csinálni, de nem számított arra, hogy el fognak merülni.

Elöntötte az agyukat az adrenalin

A komp visszakanyarodott értük, a fiúk az autó tetejéről átmásztak a kompra. Elmondásuk szerint az adrenalin dolgozott bennük, csak akkor fogták fel, hogy mi történt, amikor már mind a hárman kompon voltak.

Kimásztak az autó tetejére

Szerencséjük volt, mert nem kellett úszniuk a Dunában. Időben kimásztak az autó tetejére, csak a cipőjük lett vizes. Az autót vezető fiatal azt is elmonda, hogy elsőként ő mászott ki az autó tetejére és amikor körbenézett megrémült, mert mindenhol vizet látott. Az autó eközben lebegett a vízen, mert még nem telt meg.

Nem állt meg a stop táblánál

A kompos hívta a 112-es segélyhívót a tűzoltók és a rendőrök gyorsan megérkeztek, kivontatták az autót a folyóból, közben az aggódó szülők is a helyszínre értek. Az autót vezető fiatalember szabálysértési bírságot kapott januárban, mert nem állt meg a kompátkelőnél elhelyezett stop táblánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miért történik itt gyakran baleset?

A kompátkelőhöz a soroksári oldalon mellékutcák is csatlakoznak. Ha este egy autós 50-el halad és csak egy kicsit nem figyel, vagy nem tudja, hogy a Dunára kell számítani, könnyen úgy járhat, mint januárban a srácok. A tegnapi baleset a másik parton történt. Ott sokkal nagyobb figyelmetlenségre van szükség, hiszen elvileg egy rövidebb egyenes szakasz vezet a folyóhoz. Egy biztos, mindkét oldalon Stop-tábla van az átkelőnél, ezt egyik autós sem vette figyelembe.

Itt a térkép a helyszínről

Ez pedig a mentésről készült videó

Kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán