Egy piás sofőr nem vette észre az előtte szabályosan lassító furgont és nagy sebességgel a hátiljába csapódott a rakparton. Az ütközéstől a furgon a HÉV sínekre került.

A Hajógyári-szigetnél történt a baleset

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint csütörtökön délután egy céges Fiat Doblo furgon közlekedett a 3. kerületi Gróf Esterházy János rakparton a Mozaik utca felől az Árpád híd felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Belenyomódott a furgonba

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Balra indexelt

A cég telephelye a Hajógyári-szigeten található, ezért amikor a kis hídhoz ért, amin be lehet hajtani a szigetre, a középkorú férfi sofőr balra indexelt, majd lelassított, mert szemből járművek érkeztek.

A furgon eleje is összetört

Belerohant a furgonba

Ebben a pillanatban azonban egy Opel Astra hosszú fékezés után a Fiat hátuljának csapódott, amitől a furgon felszaladt az út menti betonszegélyre, majd a H5 HÉV pályájától elválasztó betonkerítésbe rohant, két elemet bedöntve a sínekre.

Fennakadt a szegélyen

A Fiat szerencsére fennakadt a szegélyen, nem zuhant a sínekre, illetve a másik szerencse az volt, hogy épp nem jött arra HÉV szerelvény. Az Opel kissé zilált férfi vezetője valószínűleg túl nagy sebességgel érkezett, erre utal, hogy 15 méteres fékút után is ilyen nagy erővel vágódott a furgonnak.

Összenyomódott az Opel orra

Piás sofőr

Az Opelt vezető férfi a saját bevallása szerint ivott egy kis alkoholt, a szélvédő állapotából ítélve a biztonsági övet sem használta, mindenesetre a légzsák nem nyílt ki, hanem az ütközéstől kiszakadt a kormányból. Az Opel sofőrje a fején megsérült, ezért rendőri kísérettel kórházba szállították, ahol majd vért is vesznek tőle.

Nagy késések

A Fiat vezetője és szintén férfi utasa nem sérült meg a baleset során. A baleset óriási torlódást okozott a rakparton mindkét irányba, mivel a rendőrök felváltva engedték a forgalmat, a H5-ös HÉV pedig mintegy 2 órán keresztül csak egy vágányon tudott közlekedni a Szépvölgyi út és a Szentlélek tér között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/GK