Óriási mérföldkő Benedek Mór életében: a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó fia az új évadban bekerült a KSI felnőtt csapatának keretébe, és gólt szerzett a Vasas elleni Magyar Kupa-találkozón. A 15 esztendős fiatal előtt nagy jövő áll a szakma szerint.

Történelmi pillanat

Igazán emlékezetes esemény történt a KSI-Vasas vízilabda Magyar Kupa-mérkőzésen. A hazaiaknál először jutott szóhoz a felnőttcsapatban Benedek Tibor fia, Mór. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gólt is szerzett

A 15 éves fiatal reménység nem csak vízbe szállt a nagyok meccsén, hanem a találkozó végén gólt is szerzett a jóval nevesebb angyalföldiek ellen. Mór, akárcsak annak idején édesapja, a 8-as sapkában játszott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A néhai klasszis fiának tapsolt a közönség

Fotó: KSI Facebook

A felnőtt keretben

Benedek Mór az idei szezonra került be a KSI felnőtt keretébe, és az egész élvonal egyik legfiatalabb játékosa lett. „Gratulálok, de aggódom, hogy Mórt ne terheljék túl azzal, hogy az édesapjához hasonlítják. Benedek Tibor sem volt ennyi idősen igazi klasszis. Hagyjuk, hogy Mór a maga erejéből, azzal az ütemben váljék azzá, ami a tehetségéből telik” – írta egy hozzászóló a klub közösségi oldalán a mérkőzés után.

A kezdetek

A 2020 nyarán, súlyos betegség követeztében elhunyt Benedek Tibor 1972. július 12-én született Budapesten. Ötéves korában édesanyja vitte el úszni a gerincproblémái miatt. Vízilabdázni a Központi Sportiskolában kezdett, majd 1989 és 1996 között az Újpest csapatát erősítette. Ezt követően Olaszországba szerződött. 2004 és 2007 között ismét Magyarországon, a Budapesti Honvéd együttesében játszott, majd visszatért a Pro Reccóhoz, ahol 2012-es visszavonulásáig vízilabdázott. 

Páratlan pályafutás

A felejthetetlen klasszis öt olimpián járt, ebből hármat megnyert társaival. A 2000-es sydneyi döntőben négy gólt lőtt, 2004-ben a címvédő csapat kapitánya volt Athénban, ahogy 2008-ban, Pekingben is.

Edzőként is világbajnok lett

2013-ban már szövetségi kapitányként állhatott a világbajnoki dobogó tetején. 2020-ban a Total Waterpolo nevű vízilabdás portál a XXI. század legjobb férfi sportolójának választotta.

Az egész ország gyászolta

Benedek életének 48. évében, súlyos betegség után, 2020. június 18-án hunyt el. Egy ország gyászolta a klasszis sportolót, sokak példaképét. “Az erődet itt hagytad velünk, így minden menni fog!” – szívszorító szavakkal üzent Benedek Tibornak Epres Panni június 18-án, férje halálának második évfordulóján – írta a BudaPestkörnyéke.hu hírportál a nyáron.

Emlékbélyeggel tisztelegtek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról egy hónappal ezelőtt, hogy a 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg a Magyar Posta a klasszis sportoló emléke előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Tibor