Régebbi barátai azt mondják, csoda, hogy egyáltalán túlélte, ugyanis annyi veszélyes szituációba keveredett már.

Ez az ember nagyon sokra fogja vinni

„Az én helyzetem speciálisabb, mint a testvéreimé, akik már jólétben nőttek fel. Amikor gyerek voltam, apu még bárokban zenélt, és tisztán emlékszem, amikor Balatonkenesén sírva néztem az anyukám munkahelyének szakszervezeti üdülőjében, hogy apu nyerte a közönségdíjat az Interpop-fesztiválon. Ahogy a képernyőre tapadtam, egy ottani dolgozó jött be a terembe, és azt mondta, ez az ember még nagyon sokra fogja vinni. Igaza lett”- nyilatkozta a Blikknek Zámbó Krisztián.

Elvakította a pénz

Aztán azon az estén meglátogatott az édesapja is. „Siófokról jött át, és egymás nyakába borulva sírtunk örömünkben. Hamarosan ő lett a legnépszerűbb előadó Magyarországon, idővel pedig, ahogy egyre sikeresebbé vált, engem, aki átéltem azt, hogy milyen érzés nehéz körülmények között élni, elvakított a sok pénz.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Drog és alkohol

Krisztiánnak nem volt könnyű a gyerekkori nélkülözés után tinédzserként feldolgoznia azt, hogy szinte bármit megkaphat, amit kér az apukájától. „Csibész, gengszter gyerekként nőttem fel. Kijelenthetem, hogy benne voltam az alvilág legsötétebb bugyraiban, aminek az alkohol és a drog természetes velejárója volt.”

Farkastörvények uralta környezet

„Láttam meghalni a barátaimat túladagolás, de kés vagy verekedés által is. Aztán eljött az a pont, amikor édesapám rájött, milyen rossz társaságba keveredtem, és lépett” – idézte fel Krisztián, s talán ezzel az életét mentette meg. Drákói szigor alkalmazott.

Keményen dolgozott

Egy vastelepre küldte dolgozni Krisztiánt, aki télen, a fagyban és a hóban három hónapon át pakolta a nehéz lomokat. A munkahelyén azonban nem mondta el, kinek a fia, mert nem akarta, hogy kivételezzenek vele.

Apja adta meg neki a kezdő lökést

A viselkedésem a lázadás számlájára írható, én magam is ki akartam szállni a gengszter életmódból, de apu adta meg a kezdő lökést. Rengeteget tanultam a vastelepen. A régi barátaim közül sokan mondják a mai napig, miszerint csoda, hogy még életben vagyok, mert a csibész életmódom során veszélyes helyzetekbe keveredtem” – magyarázta.

A tragédia után ismét visszazuhant

Hozzátette, „a kemény munka azonban megtanított arra, hogy felelősséget vállaljak, és ebben az én imádott édesapámnak óriási szerepe van”. Jimmy végül észrevette, hogy a fia megtanulta a leckét, ezért kivette őt a munkahelyről. Az énekes tragikus halála azonban visszalökte a posványba Krisztiánt.

Nem volt, aki megmentse

„Nagy fájdalom számomra, hogy nem sokkal az után, hogy egyenesbe jöttem, és rájöttem, hogy az üzlettel és a zenével szeretnék foglalkozni, édesapám váratlanul elhunyt. Ekkor szörnyű időszak következett az életemben” – fogalmazott, majd hozzátette, ezúttal már nemvolt ott apja, hogy megmentse.

Most már minden egyenesben van

„A hajamnál fogva húztam ki magam a bajból, és az azóta eltelt idő alatt már rájöttem, hogy akkoriban nem viselkedtem helyesen” – fűzte hozzá. Krisztián élete – szerencsére – jó irányba indult el, amit saját maga mellett az édesanyjának és a családjának köszönhet. Esküvőre és családalapításra készül éppen.

Lerakta a múlt terheit.

„Zsuzsival jövő évre tervezzük az esküvőt. Nem siettük el, de ennek oka van. Szeretnék megadni minden lehetséges érzelmi biztonságot a leendő feleségemnek és a születendő gyermekeinknek. Most értem meg erre, lerakva a múlt terheit, készen arra, hogy megalapítsam a saját családomat – mondta Krisztián.

(Kiemelt kép: MTI/Földi Imre.)