Nagy mértékű az ingadozás abban a tekintetben, hogy az árstop kedd esti feloldása után az egyes kutakon mennyiért adják az üzemanyagot. A literenkénti különbség akár a 100 forintot is elérheti.

Késő esti bejelentés

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy kedden késő este rendkívüli Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol első embere, hogy azonnali hatállyal, egész pontosan 23 órától eltörlik az üzemanyag-ársapkát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Mol árai: 641 és 699 forint

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója még az árstop feloldásakor közölte, hogy az ő kútjaikon a 95-ös benzin 641 forintba, a gázolaj pedig 699 forintba kerül.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Máshol drágább

Az OMV-nél viszont már ennél drágábban lehetett hozzájutni kedd éjjel, közvetlenül az árstop feloldása után is. Az egyik vidéki kútjukon 661 forintba került a 95-ös benzin, a gázolajért pedig 719 forintot kérnek literenként. A Budafoki úton található a Shell-kúton a 95-ös benzin 691, a dízel pedig 842 forintba kerül, míg a Lukoilnál a 95-ös benzinért 709, a gázolajért pedig 739 forintot kérnek el – írta az Index.

Mennyi az annyi?

Mindez amiatt is érdekes, mert a holtankoljak.hu portál legutóbb arról számolt be, hogy szerdától az említetteknél jóval alacsonyabb átlagárakon lehet tankolni, még az árstop feloldása mellett is. Ők azt írták, hogy a két üzemanyagtípusnál ilyenek lehetnek az átlagárak: 95-ös benzin: 617 forint/liter gázolaj: 681 forint/liter.

Kedd esti feltöltés

A Szentesi Mozaik nevű online portál még az árstop bejelentése előtt számolt be fotókkal arról, hogy rengeteg üzemanyag érkezett hozzájuk. „Épp most érkezett meg 37 000 liter üzemanyag a Mol-kútra. Úgy hallottuk, hogy érkezett mindenfajta üzemanyag” – írták kedden, 20.35-kor közzétett posztjukban, amelyben arról is beszámoltak, hogy az említett kutat meg is rohanták az autósok.

Nem került veszélybe a betegellátás

 A Totalcar szerkesztősége még kedden kereste fel Az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) azzal a kérdéssel, hogy az üzemanyaghiány mellett ők meg tudják-e oldani a tankolást.  Válaszlevelében Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR vezetője azt írta, hogy a mentőautók közlekedésében válaszadásukig nincs fennakadás. Az üzemanyag utántöltést valamennyi egység el tudta végezni, de ez sok esetben több időt, vagy másik töltőállomás felkeresését igényelte. A betegellátás nem került veszélybe.

Gondban a Mol

A Mol még az árstop feloldása előtt közölte egy levélben, hogy jövő hét hétfőig nem tudja kiszolgálni a partnereit. „A magyarországi ellátási helyzet kritikus: az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent számunkra” – áll a Mol keddi levélben, melyet üzleti partnereinek küldött.

Időre van szükségük

 „Kevesebb üzemanyagot kell szétosztaniuk több partner és fogyasztó között, a kieső importot pedig a pozsonyi finomítóból kell pótolni, amely ugyancsak igénybe veszi a Mol szállítási kapacitásait. Azt írják, a Dunai Finomítóban elhárították a műszaki problémákat, de időre van még szükségük ahhoz, hogy elérjék a teljes gyártási kapacitást, és a logisztikában is utolérjék magukat.”

El kell menni az üzemanyagért

Kedd 17 óra és vasárnap éjfél között csak saját szervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket. Ez azt jelenti, hogy a partnereknek maguknak kell elmenniük a Mol valamelyik telepére az üzemanyagért, ha még nem adtak le rendelést, és hamarabb szeretnének hozzájutni. Legközelebb hétfő 0 órától lehet leadni új rendelést, ha valaki mégis azt szeretné, hogy a Mol szállítása ki az üzemanyagot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció