A telefonjuk már majdnem lemerült, az utolsó hívással a budapesti rendőröktől kértek segítséget. A négy gyáli barát kirándulni ment november 29-én este Budapest II. kerületébe, az Oroszlán szikla környékére, de eltévedtek.

A mobiltelefonjuk időközben szinte teljesen lemerült, így amikor már csak pár százalékot mutatott a telefon akkumulátor töltöttsége úgy döntöttek, hogy hívják a rendőrséget.

Elképzelhető, hogy egyik fiatalnál sem volt okostelefon, hiszen ha a Google Térkép keresőjébe beütötték volna az Oroszlán sziklát, akkor az alábbi térképet látták volna. Az okostelefonokon elérhető GPS-el könnyen kitaláltak volna a legközelebbi lakott területre, hiszen mint látjuk, tulajdonképpen 1 km-es körzetben lakott területek vannak.

Ha nem volt okostelefonjuk, jól tették, hogy hívták a 112-es számot. A Police.hu információi szerint a bejelentő elmondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ munkatársának, hogy mi történt, és hogy azért kérnek segítséget, mert már nagyon fáznak, mivel órák óta a hideg téli éjszakában keresik az erdőből kivezető utat.

Az ügyeletes tiszt azonnal értesítette a hegyvidéki kollégáit, akik a bejelentéstől számított egy órán belül megtalálták az eltévedt fiatalokat.

A járőrök a szolgálati járművel elvitték a gyáli fiatalokat a saját autójukhoz, amivel a kirándulás helyszínére érkeztek.