Műszaki hiba miatt beragadt egy vonat kereke, nem görgött, hanem csúszott a fém sínen, ezért csillagszóróként szórta a szikrát. Biatorbágy közelében 10 km hosszan felgyújtotta a száraz aljnövényzetet, a tűzoltóknak kellett kivonulniuk.

Lángok a vasút mellett

Nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt arról adtak tájékoztatást a Biatorbágyi Bűnmegelőzés Facebook-oldalon, hogy TörökbálintBiatorbágyHerceghalom között ég a vasút melletti füves terület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon füstölt a sínek melletti avar

Forrás: Facebook/Biatorbágyi Bűnmegelőzés – Falusi Anikó Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.

Beragadt a kerék

„Amennyiben a tűzoltóknak nem sikerül az eloltása, késések várhatók a vonatközlekedésben. Vélelmezhetően egy beragadt vasúti kerék miatt történt a bokros, gazos terület kigyulladása.” – írták a bejegyzésben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eloltották a tűzoltók a lángokat

Nem sokkal később kiderült, hogy a tűzoltóknak sikerült megfékezni a bozóttüzeket a sínek mellett, a hibás szerelvényt pedig a Herceghalom állomáson félreállították, vizsgálják mi történhetett.

Ez a kép egy irodából készült

Forrás: Facebook/Biatorbágyi Bűnmegelőzés – Kramár-Laczkó Andrea Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.

Csillagszóróként szikrázik

Amikor beragad egy vonat kereke, nem forog, csúszik a sínen és a súrlódástól csillagszóróként szórja az izzó szikrákat, amelyek könnyen felgyújtják a sínek melletti száraz aljnövényzetet. A cikkünk alján látható videón egy síncsiszoló vonat látható, hasonlóan szikrázhatott Biatorbágynál a vonat. Ez is érdekelhet: Tragikus fotók kerültek elő a Biatorbágyi viadukt felrobbantásáról, vonatroncsok mindenfelé

Tűzeset Dabasnál is

Közben nagyjából húsz hektáron lángra kapott az aljnövényzet Dabas és Bugyi között is. A dabasi és a monori hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat – írja a Katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így szikrázik egy síncsiszoló vonat

Kiemelt kép: illusztráció