A Hatszín Teátrumban Bereczki Zoltán akusztikus koncert a MÜPÁban Dánielfy Gergő és az Utazók várják a nagyérdeműt. A B32 Galéria színpadán az Utazás a koponyám körül kerül színre Scherer Péter főszereplésével, a Jókai Anna Szalonban Torma Mária és Szegő János beszélgetését élvezhetjük. Az esrnyős mozoban a Rossz versek-et vetítik, a Jardinette-ben borvacsora lesz, a DiVino Bartókban Egri csillag hét indul.  A gyógyító kiskertekről Halmos Monika tart online workshopot, az Apacuka kerámia nyitott műhelye várja az ügyes kezeket.

Bereczki Zoltán akusztikus koncert a Hatszín Teátrumban

Két nagysikerű évad után újra visszatér a 6szín Teátrumba Bereczki Zoltán akusztikus estje. A korábbi, „Közelebb” produkcióhoz hasonlóan egy igazán különleges, egyedi hangulatú, de megújult koncertprogrammal találkozhatnak majd havonta a Jókai utcai teátrumban.

Jössz-e velem?

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Dánielfy Gergő és az Utazók – Nálad hagytam magam

A Dánielfy Gergő és az Utazók zenekar névadó frontembere egyrészt hosszú ideje a zeneipar környékén tevékenykedik, másrészt az Utazókkal nem olyan régóta van a színen, és viszonylag gyorsan futott be szép karriert. A Müpa Fesztiválszínházában a koncert vendége: Szabó Kimmel Tamás

Utazás a koponyám körül a Bartókon

A társulat előadásában, Scherer Péter megformálásban, reményeink szerint, egy minden szempontból Karinthyhoz hű előadás születhet, melyben a kiszolgáltatottság, és magány egyetemes érzésének plasztikus megfogalmazása mellett, a továbblépés lehetősége és a jövőbe vetett remény is megfogalmazódhat. 

Karinthy nagyszerű művéből

A történetet elbeszélő férfi főszereplő mellett, a kiszolgáltatott élethelyzetben folyamatosan jelenlévő, női gondoskodást is plasztikus formában kívánja megjeleníteni az előadás. Az ápolónő és a feleség, Böhm Aranka szerepében valamint egyéb „angyali” formában, az énekben és prózában is egyaránt kíváló tehetségű színésznő, Parti Nóra egészíti ki az alkotói csapatot.

Scherer Péter megint nagyot alakít

Családban marad a Jókai Szalonban

Sorozatunkban olyan családtagokat ültetünk egymás mellé, akik közül az egyik, néha akár mindkettő valamilyen módon kapcsolódik az irodalomhoz. Beszélgetünk könyvekről, családi kapcsolatokról, a minket körülvevő világról és mindarról, ami színesebbé, jobbá teheti a mindennapokat: Torma Mária, szerkesztő, író, és Szegő János szerkesztő lesz a vendégünk, moderál Tóth-Czifra Júlia – invitálnak a szervezők a Jókai Anna Szalonba.

Torma Máriával és Szegő Jánossal

Rossz versek az Esernyős moziban

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Rossz versek címmel magyar vígjáték várja a mozirajongókat az Esernyősben Óbudán.

Egri Csillag Hét 2022 a Bartókon

A DiVino Bartók a már szokásos DiVino életérzéssel várja a vendégeket az Egri Csillag Hét keretein belül is. Az érdeklődők megkóstolhatják a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, illetve a Gál Tibor Pincészet Csillagát, miközben a borbáros kollégák mesélnek magáról Egri Csillagról és a fogyasztott két borról.

Badacsony és Pannonhalma borai

Borvacsora a Cseri és Sabar pincészetekkel a Jardinette-ben

A Cseri pincészettől Cseri Norbert, tulajdonos – főborász, a Pannonhalmi borvidékről érkezik a Jardinette-be és avat be a családi pincészet mindennapjaiba. Az est másik vendég pincészete, a Sabar Borház, a Badacsonyi borvidékről. Tőlük Ádám Gábor mesél a boraikról és a névadó Sabar-hegy fontosságáról. A borokhoz a finom falatokat a Jardinette séfje varázsolja a vendégek elé.

Fűszerkert a balkonon innen és túl – webinar a gyógyító kiskertekről Halmos Monikával

Halmos Monika olyan gyógyhatású, ízes-illatos fűszereket mutat be a Zöldítők online előadásában, melyeket városi környezetben is tudunk termeszteni. Ismerd meg növényeid jótékony hatását, és adj otthont balkonodon az egészségnek és harmóniának! Az előadásban Bajzák Anna, a Balkonkertész képzés oktatója is ad pár nevelési tippet az elinduláshoz.

A Zöldítők programja

Apacuka ceramics nyitott műhely a Bajnok utcában

Március 10-én csütörtökön Nyitott műhelyt tart az Apacuka, ami azt jelenti, hogy három idősávban is lehet érkezni.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/zoltan.bereczki.35