Lezárta a nyomozást és vádemelést javasol a Berki Krisztián halála után kábítószer birtoklása miatt meggyanúsított férfi ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Berki-ügyben van még egy gyanúsított, Berki Krisztián feltételezett dílere, az ő esetében a rendőrség tovább folytatja az eljárást.

Befejezték a nyomozást

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának közlése szerint a rendőrség befejezte a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki ellen Berki halála után kábítószer-birtoklás gyanújával indítottak eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vecsésen fogták el

Berki Krisztián halála után a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztálya 2022. május 10-én fogta el a 42 éves K. Istvánt Vecsésen, lakásán ötven gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szabadlábon védekezik

Minderre azért volt szükség, mert a korábbi információk alapján drog lehetett Berki lakásán, és feltételezhető, hogy azt a vecsési férfi adta el neki. K. István jelenleg szabadlábon védekezik, ahogy az a férfi is, aki ellen kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást, szintén a Berki-ügyhöz kapcsolódóan.  Az ő esetében fejeződött be a nyomozás rendőrségi szakasza, és az illetékes ügyészség dönt majd arról, hogy vádat emel-e –írja a Magyar Nemzet.

Kislánya talált rá

Berki Krisztián holttestét 2022 májusában, egy péntek reggelen a 9. kerületi lakásának a teraszán Hódi Pamelával közös kislánya találta meg, aki sajtóinformációk szerint állítólag először azt hitte, csak alszik, ezért még be is takarta. Berki Krisztián másfél évtizedet töltött a nyilvánosság frontvonalában.

Kábítószer a helyszínen

A 41 évesen meghalt korábbi futballista, későbbi cégvezér és médiaszereplő-influenszer történetét megannyi botrány, feljelentés, címlap kísérte. A rendőrség tájékoztatása szerint kábítószergyanús anyagokat találtak a lakásán. 

Megfenyegette Berkit

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról szeptemberben, hogy újabb megdöbbentő részletek derültek ki Berki Krisztián utolsó napjairól, és beigazolódni látszott a gyászoló édesanya aggálya: Berki szomszédjai szerint Mazsi a halála előtt két nappal megfenyegette Berkit, hogy börtönbe juttatja. Berki Krisztián édesanyja azt mondta a Blikknek, hogy Mazis pokollá tette a fia életét az utolsó két évben, szerinte ugyanis a Dancing with the Stars versenyzőjének gyásza nem őszinte. 

Rendőrök voltak Berkiéknél

Ez állandó harc kettejük között, amit az a nő generált, mindenkit tönkre tenne, mindenkit megviselne lelkileg. A lapot megkereste Berkiék egyik szomszédja, aki videóval bizonyította, hogy Berki és Mazsi házassága valóban nagyon megromlott, többször is rendőrök vonultak ki hozzájuk. A szomszédok elmondása szerint Mazsit csak ritkán látták és hallották, olyankor viszont tőle zengett az egész társasház. Állítólag ajtócsapkodás, dulakodás hallatszott, mindig pénzt követelt Berkitől.

Börtönnel fenyegette Berkit

Mazsi utoljára Berki halála előtt két nappal járt a házban, akkor kihallatszott, hogy börtönnel fenyegeti. Ezt a ház több lakója is tanúsíthatja. Ezután nem sokkal Mazsi rendőröket is hívott a lakáshoz, de végül nélküle távoztak. Mazsi állítja, ő a végsőkig Berki mellett volt. A szomszédok szerint az utolsó hetekben biztosan nem volt Berki mellett. „Mazsi borzalmasan viselkedett mások szeme láttára, ez véleményem szerint minden embert és minden férfit megviselne” – mondta az egyik szomszéd.

Zengett az egész ház

Mazsi állítólag magából kikelve, mocskos dolgokat üvöltözve fenyegette Berkit. Nem zavarta, hogy az egész ház zeng. „A halála előtti este Berki az erkélyen panaszkodott valakinek, hogy Mazsi ráhívta a rendőröket. Sírt. Szerintem nagyon megviselte, ahogy a felesége bánt vele” – árulta el egy házban lakó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián. Fotó: archív