Újabb busz előtt büntetőfékező autóssal szemben emelt vádat az ügyészség. Közleményükben azt írják, hogy a 6. és 7. kerületi ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a közúti veszélyeztetéssel, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálással vádolt 37 éves férfire.

Indokolatlan fékezés

A vád szerint a vádlott egy közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve indokolatlanul, erőteljesen fékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt. A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a vádlotti gépkocsinak ütközött, aminek következtében több utas megsérült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

2018-ban történt az eset

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018. augusztus 6-án, délután, gépkocsival közlekedett a 4. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába. Ezzel egy időben a Megyeri úton a vádlott előtt, vele azonos irányban közlekedett egy menetrend szerinti autóbusz. A buszon többen utaztak, közülük többen állva, áll az ügyészség közleményében.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A busz vezetője a Megyeri temető megállóban megállt, majd onnan indult tovább

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Ügyészség

Mögötte nagy sebességgel érkezett a vádlott

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a vádlott, akinek emiatt fékeznie kellett, a sebességét 65 km/h-ra csökkentette. A vádlott úgy vélte, hogy a busz vezetője közlekedett, illetve sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény – és hangjelzéssel hívta fel erre a sofőr figyelmét.

Visszasorolt az autóbusz elé

A vádlott a közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve, mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte, ezáltal az autóbusz utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A busz vezetője próbálta elkerülni az ütközés

Az autóbusz vezetője az ütközést úgy próbálta elkerülni, hogy nyomban vészfékezett, megállni azonban a már így sem tudott, az autóbusz elejével a vádlotti gépkocsi hátuljának ütközött.

A fotón is jól látszik, hogy elkerülhetetlen volt az ütközés:

Fotó: Ügyészség

Több utas elesett

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig test szerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szándékos veszélyhelyzet

A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

Börtönt kérnek rá

A vádlottal szemben a Budapesti 6. és 7. kerületi ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

Berki Krisztián ellen is nemrég emeltek vádat hasonló ügyben

Mint ismert Berki Krisztián ellen is pár héttel ezelőtt emelt vádat az ügyészség, szintén egy 2018-as ügy kapcsán, amikor is amikor is autójával a vád szerint büntetőfékezést hajtott végre egy busz előtt.

2018 márciusában történt

Az esetről itt a BudapestKörnyéke.hu hírportálon is beszámoltunk, mint megírtuk Berki a vád szerint 2018. március 17-én Budapest 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. 

Ezek is érdekelhetnek:

Előzni akart

Berki Krisztián a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia.

Beletaposott a fékbe

Berki és a busz vezetője dudáltak egymásra. A celeb ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt – írta közleményében az ügyészség. NE HAGYD KI! Berki Krisztián a „dupla nullás senki” nem csak az autójával, motorjával is büntetőfékezett

Összeütköztek Berki hülyesége miatt

Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. KAPCSOLÓDÓ: “Az ilyen típus gyakran gondol úgy a közlekedésre, hogy van ő, a többi résztvevő pedig csak akadályozza” – közlekedéspszichológus mondta el, miért nem veszi figyelembe a szabályokat Berki Krisztián

Börtönbe küldené az ügyész

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában Berki Krisztiánnal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Ügyészség